About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Sverige

Leckø slott

Besøk på slott kan både være koselig og interessant. Kanskje litt på grunn av misunnelse og drømmen om et eget slott? Guidet visning fikk vi også, og jeg lærte at på 1600-tallet satt de mens de sov. Det var fordi de trodde at de hadde 4 vesker (blod, gul galle, svart galle, slim) i kroppen, og blandes disse kunne man dø.

Slottet heter "Leckø Slott" og ligger i nærheten av Lidkøbing i Sverige. 
Ferie i Sverige

Det er interessante dager man får når man er på tur. Bare for å gjøre dere misunnelige der i Norge, så er det faktisk SOL OG VARME her i Sverige! Ofte trenger man å dra på ferie for å få skikkelig sommer. Det har også vært så varmt at vi har spist på "uteresturant" i bikini med utsikt til bilene, store hus og et basseng, på det gøye rosenlundsbadet.

Kick i kroppen hører også til i fortellingen om mine to siste dager. På rosenlundsbadet i dag hoppet jeg fra 5-meteren og rett ned i ett baseng. Etter å ha stått der og sagt "jeg skal hoppe" i 10 min. Jeg tenkte å hoppe før, men det var bare det at kroppen alltid stoppet meg når jeg hadde telt til 3 og skulle til å hoppe.

Å kjøre i 110 km i timen på E6 er også litt nervepirrende. Spesielt når man skal kjøre forbi en stor trailer som kjører litt sakte og det kommer en sykebil bak som tuter på meg. Jeg blinker meg inn nesten rett foran traileren mens mamma er helt stresset og nesten skriker i sidesetet og roper "fortere!". Da kjente jeg virkelig kroppen banke og kroppen sjelve. Men, vi overlevde, og jeg er en erfaring rikere. Nå vet jeg at man alltid må gi ekstra gass når man skal kjøre inn foran en bil.

Angående erfaringer... Jeg har farget og klippet håret mitt også! Hva synes du?Jeg bare tuller med dere! Det er en parykk jeg kjøpte i dag. Haha.

Finere hus i Sverige

Når jeg var i Sverige i sommer lå jeg spesielt merke til alle de fine husene og hagene som var der. Er det bare meg, eller har de generelt finere hus i Sverige enn her i Norge?Litt gøyt hus med fin hage og entre, og en søt liten sti inn til huset.


Og til slutt PIPPIHUSET! :D Okei da, det er ikke det ekte pippihuset(tror jeg), men det lignet ivertfall.

Disse husene ble tatt bilde av litt utenfor Nesjø i Sverige.

Shopping i Stockholm

Liker du klær som er litt annerledes og fine? Nå snakker jeg om det motsatte av basicplagg. Plagg som ikke alle andre har. Liker du å ha fine plagg som ikke alle andre har, så vil gjerne jeg anbefale to butikker i Stocholm. Jeg hadde aldri hørt om butikkene før, men ville inn dit med en gang jeg så i butikkvinduene. Fine kjoler, farger,vesker, sko ++ finnes det der. Jeg ville ha nesten alt!

Butikkene heter ICE og  Rio, og begge to ligger i Drottninggatan i Stocholm. Det er en handlegate med fullt av forskjellige butikker, så gaten er garantert verdt å gå i.
Ice ligger i drottninggatan 33, mens Rio ligger i drottninggatan 28.Har du hørt eller vært i disse butikkene før? Hva synes du om de?
Har du andre butikker å anbefale fra Stockholm(utenom Topshop, H&M og de som alle vet om)?

Min tur til Sverige

I uken som har gått har jeg vært i Sverige, nærmere sagt Bodafors, for å besøke noen slektninger der(kusiner, fetter, tante og onkel). For en gang skyld har jeg faktisk ikke tatt så mange bilder(vet ikke helt hvorfor), så når noen spør hva vi har gjort på, så føler jeg at jeg ikke helt greier å forklare det. Antageligvis fordi vi bare har hatt det gøy og slappet av.LISEBERG I GØTEBORG! Det var gøy det! Det regnet litt, og vi ble ganske så våte. Enda våtere ble vi også da vi tok raftingen. Men det bryr vi oss ikke om. Det viktigste var at vi hadde det gøy! Vi gikk fra det ene magesuget til det andre, og tok alle de gøye tingene som fikk oss svimle og gav magasuget.


Her fikk vi alle sammen med på et bilde da vi tok en av bergogdal-banene. Meg nede i i venstre hjørne.


Litt shopping måtte vi også gjøre. Litt i Nessjø og litt i Stockholm.


Til tross for svenskevitsene vi forteller hverandre, så liker jeg Sverige veldig godt.

Busser som ikke er i trafikken og World Trade Center

Nå befinner vi oss i Stockholm sine gater der det kjører busser som ikke er i trafikken. Noen av bussene går også til World Trade Senter. Men ingen passasjerer slippes på. Merkelige saker.

Vanligvis så pleier det å stå frempå bussene hvor de skal, men på denne bussen som kjører gjennom gatene står det heller (norsk oversatt) "Ikke i trafikken". De greier ikke å lure oss. Alle kan jo se at denne bussen kjører i trafikken.


Og jeg som trodde World Trade Center var mye høyere og i tillegg knust og fall sammen? Sverige synes at World Trade Center var så fint, og de ble veldig lei seg når de to flyene kresjet midt i bygningene. Derfor lagde de likegodt et nytt World Trade Center, i Stockholm.Holder man øynene åpne kan man legge merke til litt forskjellig. Har du lagt merke til dette i Stockholm før?

hits