About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Reise

New York Guide

Her kommer en liten generell New York guide med ting som er kjekt å vite når man skal til New York.

Finn fram
Sorry folkens, men det er litt dyrt å la google maps hjelpe deg i utlandet. Skaff deg heller et kart over byen og subwayen. Ellers er gatene i byen ganske enkle å forstå seg på. Gatene som går nedover heter 5 avenue, 6 avenue (osv) mens gatene som går bortover heter 32 street, 56 street(osv). Broadway derimot er en gate som går litt på skrå gjennom byen.

Får du en adresse som ser slik ut "34 East 57th Street" skjønner jeg at du blir forvirret. 34 er tallet på huset og east betyr at butikken ligger på den østre delen i 57 street. Akkurat hvilken avenue den er i kan du sjekke på google maps på forhånd eller spørre en tilfeldig på gaten ;) De fleste er veldig hyggelige og hjelper deg gjerne.

Transport
Subway: Skaff deg et kart over New York og stoppene til subwayen, det gjør alt mye lettere. Står du på subway-stasjonen og skal du nedover på kartet går du dit det står "Downtown", og velg "Uptown" om du skal oppover på kartet. Ganske logisk samtidig som man ikke tenker over det i begynnelsen.

Taxi: Liker du å betale litt ekstra for komme dit du skal er det heldigvis ikke så dyrt med taxi. For å komme seg fra den ene delen av byen til den andre koster det rundt 100 NOK. Rekk ut hånden og stopp en taxi på gaten. Du trenger ikke ringe som i Norge. 

Shopping
Hele New York er fullt av shopping-muligheter, så det vil ta dagesvis å sjekke ut alt. Derfor er det greit å ha en liten anelse om hvor du tenker å gå.

SoHo: Her har de kjedebutikker som Topshop, Zara, Forever 21 og Victoria Secret i tillegg til mange butikker som man aldri har hørt om før. Mange av butikkene er ganske billige.

5 Avenue og Madison Avenue: Ønsker du å gå rundt i designerbutikker er det her du bør gå. Her finner du blant annet Ralph Lauren, Oscar de La Renta, Donna Karan ++

Century 21 og TJ Maxx: Alt som er forje uke eller forje måned kommer hit. Hvem sier vel nei til klær som er satt ned i pris? Her kan du finne alt fra ukjente til kjente merker og designere.

Fashion District: Motedistriktet for alle som er interessert i å designe egne klær. Her finner du alt du trenger av stoff og tilbehør som knapper og silkebånd.

 

Betaling
Vær forberedt på å alltid betale litt mer enn det som først er prisen. I New York legger de nemlig til tax/skatt/moms i kassen! Så prisen du ser er somoftast før tax, Men heldigvis er det ikke så mye ekstra.
Det værste tillegget kommer når du skal betale på resturanter. Det er nærmest pålagt å betale tips. Noen legger med tipsen i kvitteringen mens andre foreslår en "tipstabell" der du kan betale 10% hvis du synes det var dårlig og 20% hvis du synes det var bra. Vær forberedt! Det ser ganske billig ut med første øyenkast, men det er oftest ikke prisen du må betale til slutt.

Utsikt over byen
Få god utsikt over byen ved å ta deg tid til en tur opp i Rockefeller senter eller Empire State Building. Det er så nydelig å se utover byen, både på nattestid og dagtid!

What to do?
Ta en tur i Central Park, sjekk ut de forskjellige bydelene, ta båten for å se frihetsgudinnen, se New York fra Rockefeller eller Empire State Building, besøk steder fra filmer du liker og gå rundt på Times Square på kveldstid. Listen over hva du kan se og oppleve er milevis. Jeg elsker New York!
New York by night

New York er byen som aldri sover og som er minst like fin på natten som om dagen.
Alle bildene har jeg tatt på Times Square utenom oversiktsbildet som jeg tok fra Empire State Building.

 

Noen som vil til New York eller? ;)

Fashion Avenue

New York har alt, tilogmed et eget motedistrikt som heter Fashion Avenue/ 7.avenue. Det er her du bør ta turen hvis du skal du til New York og vil se etter stoff og tilbehør til å sy med. Her finner du stoffbutikker som Mood og B&J fabrics + egne butikker for perler, silkebånd og magaziner, i alle prisklasser. Butikkene har så stort utvalgt at du kommer til å slite med å bestemme deg for hva du vil ha, så beregn god tid ;)
At the cupcake-cafè in Sex and the City

Fan av Sex and the City og cupcakes? Liker du å besøke steder du har sett på film? I dag har vi besøkt cupcakestedet Magnolia Bakery i New York som har vært med på Sex and the CIty.

Det er noe spesielt med å besøke steder man har sett på film, men for å være helt ærlig trodde jeg stedet var litt mer spesielt og finere. De hadde ikke sitteplasser i eller utenfor cafeen! Men cupcakesene var gode da, og det var uansett kjekt å se stedet.
Med naglebh i New York

New Yorkere er så hyggelige! Jeg aner ikke hvor mange komplementer jeg har fått fra ukjente i dag. "I just love your bra! Your style is awesome!".
Solen har varmet i hele dag her i New York og jeg har gått rundt med bare skjorten halveis åpen og kost meg i varmen. Elsker kombinasjonen mellom det rocka og glamorøse!
New York here I come!

I nåværende øyenblikk er jeg på vei til byen som har fått en plass på "to do before I die"-listen min, nemlig storbyen New York. Sammen med mote/design-klassen på Holtekilen FHS er 9 dager fylt opp med mote og storbypuls. Skal prøve å få blogget litt om New York mens jeg er der med mindre jeg er alt for opptatt med alt annet. New York er en stor by og det er mange steder å besøke og mange butikker å utforske. Må/vil shoppe litt også for har bare håndbagasje med 3 antrekk med meg.

Hvis noen av dere har vært i New York før tar jeg gjerne imot tips i kommentarfeltet :)
Glimt fra Tyrkia sitt fine landskap

Noe av det jeg likte best med Tyrkia var landskapet. Se bildene under og du vil forhåpentligvis skjønne hvorfor. Disse bildene er tatt i og litt utenfor byen Icmeler.


Du vet du har kommet til en turistby når....

Du vet du har kommet til en turistby som er populær blant nordmenn når...

- Hver andre selger kan litt norsk og servitørene sier "Heia Norge" hver gang de går forbi.
- Kelneren spør "Vil du ha en øl?" på norsk.
- Du hører nordmenn og andre fra skandinavia som snakker nesten hvor du går.
- Du ser et brann-skjerf henge på en bar. "Byen er Bergen og lager er brann".
- Gatene er fylt med resturanter, hotell og selgere som prøver å få deg på alle slaks utflukter.
- Guiden forteller at arbeiderne legger religionen til siden i sommermåneden pga turister, og utsetter ramadan (islamsk faste i en måned).
- Brannplanen står på alle de skandinaviske språkene og engelsk, men ingen andre språk.
- Det norske flagget henger overalt.
- Du ser et skilt med skriften "I denne butikken snakker vi norsk"

@ Icmeler, Tyrkia

2 uker i Bulgaria

Jeg sitter her å tenker. Skal jeg skrive om hvor deilig det var med 2 uker i varme Bulgaria, eller skal jeg skrive et innlegg om hvor mislykket jeg synes landet Bulgaria egentlig er? Korrupsjon, mafia, halvferdige bygninger, pensjon det ikke går an å leve av, late mennesker, avtaler som ikke blir holdt og for mye usunt sammen med for liten mosjon. For å trekke Bulgaria tilbake i et litt mer positvt lys så er det helt fantastisk med en varme dager med sol og strandliv. Litt nevnt og litt glemt. Her er noen bilder jeg tok iløpet av ferien!aha? Wow? Jepp jepp.. Km med km med solsikker. Nydelig.

 

Utenom strandlivet var det egentlig ikke så mye mer vi gjorde, bare noen få timer shopping og en gang tennis, minigolf og circus. Etter 2 uker avslapping er jeg virkelig giret på å gjøre noe.

Te-blomst

En te-elsker som meg kunne selvfølgelig ikke la være å gå innom The Tea House i Covent Garden når jeg var i London for en måned siden. På den butikken fant jeg noe jeg aldri hadde sett før; te-blomster som åpnet seg når de kom ned i vann.

Selv om jeg ikke vil bruke dem opp, brukte jeg en i går kveld. Se så kult! Jeg har en blomst i teen min. Glamorøst og spesielt.

Har du sett en slik te-blomst før?

London

Big Ben

I show my love to London with my heart sunglasses. Here is me and Big Ben.GIGANTISK handlebag!

DETTE er en STOR handlebag! Det trengs virkelige mannfolk for å bære denne bagen kan man si.

Befinner meg for øyenblikket i London, og denne gigantiske handlebagen står utenfor Westfield Mall som er en stort kjøpesenter i London. Westfield Mall har alt fra merkebutikker som Guess & Miu Miu til kjedebutikker som TopShop & H&M.

Karamellvafler, tørket bringebær og ring fra Paris

På festplassen i Bergen har det vært et internasjonalt marked i omtrent en uke nå, og på søndag reiser de videre. Tror de skulle til Stavanger hvis jeg ikke tar helt feil. På markedet kan du finne mange spennende ting som du vanligvis ikke kan finne andre steder. Er det noe spiselig du ser på, gir de deg gjerne en smaksprøve også.

Jeg har tatt turen innom markedet hele 3 ganger og har både smakt og sett litt forskjellig. Jeg har kjøpt meg karamellvafler som de kallte det,  tørkede frukter og en nydelig ring fra Paris. Spesielt elsket jeg de tørkede bringebærene! Skulle ønske jeg kunne lage slike selv. Ringen fra Paris fallt jeg også pladask for. Den var så glamorøs og fin! 
Har du vært innom det internasjonale markedet?

Tips til hva du kan gjøre - på bussen

Tenk deg litt om nå. Hvor lang tid tilbringer du på bussen hver dag? Hvor mye tid blir det på en uke? Hvor mye tid blir det på å "bare sitte der og stirre ut av vinduet". Hadde det ikke vært greit å fått noe ut av den tiden? Selv tilbringer jeg minst 2 timer på bussen hver dag og liker å bruke den tiden til å gjøre diverse ting. Sitter du og kjeder deg på bussen? Da kan jeg kanskje hjelpe deg.

Sosialt
For det første kan det være veldig sosialt å ta bussen. Tenk alle de menneskene du møter på hver dag. Det er sikkert mange av de du kjenner eller vertfall vet hvem er. Hva med å ta opp kontakten og sitte å prate når man først er på bussen? Det gjør ingenting om du bare har snakket med de en gang før eller er en god venn av de. Man kan tilogmed bli kjent med nye folk på bussen. Les om mine busskompiser som jeg ble kjent med på bussen her.

Film, musikk, lese, sove
Det finnes dager da man bare ikke føler for å snakke med folk. Man føler bare for å være usosial. Ting man kan gjøre da er:
- Se film. De aller fleste har vel en bærbar datamaskin med seg på skolen (?). Dette nytter ikke hvis du har en batterikapasitet på 15 min. Men ellers er dette en veldig god ide synes jeg.
- Lese. Enten det er motemagasin eller en bok, det spiller ingen rolle.
- Høre på musikk & bare sitte der og tenke.
- Sove. Avogtil er man bare så sliten at det eneste man vil er å sove. Da er det greit å få det unnagjort slik at du kan gjøre andre ting når du kommer hjem.

Lekser,arbeid og fritid
En ting jeg har blitt stor tilhenger av er  å gjøre lekser eller arbeide når du er på bussen. Som sagt er det mye som kan gjøres på data, eller du kan lese leseleksen. Når jeg er på bussen er det ofte jeg gjør diverse ting som å lese gjennom dokumenter, redigerer film/foto/nettside eller gjør andre typer oppgaver. Det hender også at jeg skriver et blogginnlegg i et dokument som jeg poster senere på dagen. Å strikke er også en god mulighet. Ved å gjøre dette på bussen har men større tid til å gjøre andre ting når man kommer hjem.

Annet tull og nyttige ting

Andre ting man kan gjøre på bussen:
- Skifte. Er du litt sen med å skifte eller sminke deg til besøket du skal i? Gjør det på bussen hvis det ikke er altfor mange folk. Smart hvis du har en venn med deg som kan holde vakt.

- Snakke med busssjåføren. Busssjåføren som knapt kan norsk blir nok veldig glad hvis du snakker med han. De andre også forsåvidt. Ikke akkurat noe jeg pleier å gjøre, men kanskje du vil? Hvis du blir god venn med han/hun, så kanskje du får en gratis busstur en gang.

- Sitte å analysere hver enkelt person på bussen. Hvem er han? Hvor bor han? Hva gjør han? Man kan lese mye ut av en person bare med å se på de.

- Spise. Pass på å ikke vis maten til busssjåføren, for det er egentlig ikke lov.

- Ta manikyr og fil neglene dine fine. Men jeg vet ikke helt om de andre passasjerene i bussen blir så glad for neglelakk-lukt. Husk å ha en fin neglefil og smil når noen ser på deg.Rask oppsummering
- Snakke med folk, kjente eller ukjente
- Se film
- Jobbe med ett eller annet. Skolearbeid, gjøre ting klart, skrive blogg, redigere foto, strikke ++
- Sove
- Høre på musikk
- Lese et magasin eller en bok.
- Alle andre ting du kommer på. Se f.eks nærmere under "Annet tullball og nyttige ting" litt lengre oppe.

Håper tipsene mine kommer til nytte!


Hva pleier du å bruke bussturen til? Fikk du en ide til å gjøre noe annet etter å ha lest tipsene mine?

Undergrunner og rulletrapper i London

Når jeg var i London for 1 måned siden tok jeg undergrunn for første gang. Jeg kom så fort fram alle steder! Og så slipper du å vente så lenge på at neste tog skal komme! Det er jo fantastisk!
Siden det er under bakken også, så bruker de plassen kjempebra! Istedenfor å ha fullt av skinner oppå bakken, som heller ikke er så veldig fint xD det var ikke akkurat iskaldt der nede heller :)

Så hvorfor ikke få undergrunn her i Norge? :) Istedenfor tog, trikk og buss.
Her i Bergen tror jeg det er fordi det er så "gjørmete" eller hva det var under bakken, men hva i Oslo da? :)
Hva synes du med undergrunner? Burde vi ikke få det i Norge også? :)
undergroundEn ting til som inspirerte meg mens jeg var der, i London, var rulletrappene! Du synes kanskje det høres veldig merkelig ut, men det er sant :) Og det at de som skal stå og vil ta det med ro, stør på høyre side, mens de som har det travelt kan gå fort opp på venstre side. Det er jo fantastisk det også!
Hvorfor ikke innføre det i Norge, at alle står på høyre side i rulletrappene? :D
rulletrapp

hits