About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Peru 2009

Nazca-linjene

Nazca-linjene var noe vi veldig gjerne ville få med oss før vi reiste hjemover, så vi overnattet i Pisco om natten til 9.August, og tok turen til Nazca samme dagen. Der delte familien seg i 2 grupper, på 3 og 4, og vi tok turen opp i småfly m/kaptein. Jeg fikk sitte framme, og for at vi skulle få se symbolene skikkelig flydde kapteinen avogtil sidelengst. Det var veldig gøy å se disse symbolene som ingen vet helt sikkert hvordan har blitt til.

nazcalinjene


Flyturen i småfly var også veldig gøy! Vi spurte om han kunne ta en loop, men det ville han ikke, siden det bare var hans 5. gang han flydde aleine, men han gjorde noe annet, slik at vi fikk sug i magen! :D hihi.. Kjempegøy ^^,Biltur i Andesfjellene

I går leide vi oss en bil, og så tok hele familien turen opp i Andesfjellene, i håp om å få se vertfall det røyke litt fra en vulkan her i nærheten av Arequipa. Det var en skikkelig "fin" vei skal du vite! På en vei lagd av stein og støv, og full av humper kjørte vi i hele 15 km/t. Vi fikk vertfall sett en del, og lamaene var ganske fine å se på de også. Men siden veien var så dårlig, fikk vi desverre ikke se en røyksky fra vulkanen engang før vi ble lei, og snudde. Men jeg og Arne-Kristian fikk øvekjørt litt også da :) Så fikk jeg tatt noen bil-bilder! :)

machoturiandesfjellene

Den bare går og går og går!
Toyota er merket som holder.
denbaregroggroggr

Familien på tur!
familieptur

pallslagsveienogial

Hva synes du om bildene?

Morgentrim og 13,5 kilo frukt! :D

Hver morgen nå i nesten 1 uke har jeg tatt morgentrim med å jogge litt i parken utenfor huset vi leier. Det er ikke det samme som å jogge i utmarken hjemme, men slik er det nå. Den første dagen jogget Jon Edvard og Elisa med meg, og andre dagen Madeleine, så gleden var også stor med å få litt selskap! Siden jeg befinner meg på 2400 m over havet har jeg fått flere blodlegemer, slik at jeg tar inn mer oksygen, så når jeg kommer hjem til Norge blir det forhåpentligvis litt lettere å løpe ;)

Vi kjøper også utrolig mye frukt her! Og det er jo så godt! Her om dagen kjøpte vi 13,5 kilo bare med frukt! Det er mye mer utvalg av frukt her, så jeg har smakt mange nye frukter! :-D
Vi lager mange forskjellige juicer, smoothier og desserter, så her er det frukt hele dagen lang.
Så det blir en stor overgang når vi kommer til Norge, og det er mindre utvalg og dyrere priser.

frukt
Foto: Veronika S.

Arequipa

Nå har vi komt til Arequipa, og er nesten ferdig med reisen våres! Noe som både er litt trist, men også litt deilig. Jeg gleder meg til å komme hjem til Norge! Det er der jeg høre hjemme liksom :) Etter 1 måned begynte jeg virkelig å lengte hjem. Det er en følelse som jeg egentlig aldri har opplevd skikkelig før, for jeg har bare vært vekke 1 måned på det meste før. Men jeg har hatt det utrolig gøy og opplevd mye her i Peru! Så gøy har jeg hatt det! :D En opplevelse for livet!t

Men tilbake til hva jeg har gjort de siste dagene. Siden vi leier et hus her, og dette ikke er et fattigstrøk og det er sol og varmt, så har jeg faktisk fått solt meg litt! :D Jeg kan ikke akkurat si at jeg har blitt så veldig brun, men litt farge har jeg vertfall fått! Vi, familien min, har også vært å besøkt den Norske skolen her i Arequipa, og det var en fin liten skole! :) Og jeg såg gamle-læreren min, Jeanette, på et bilde! For hun jobbet der før hun hadde oss :P det var litt kult :) hihi

I dag var vi også på et museum og såg Juanita, en jente/mumie som noen hadde funnet fint bevart oppå et fjell her i Arequipa. Det var en 14 år gammel jente fra Inka-tiden som hadde blitt ofret til en av gudene(sol, måne eller stjerne). Det var ganske intresant egentlig.

Vi har også møtt mange norske her! :D Både misjonerer og de som jobber på den norske skolen. 
Ellers har vi bare gått litt rundt i byn, men jeg har enda ikke fått kjøpt en slik alpakka-lue som jeg har planer om å kjøpe. Men jeg finner en nok snart! ^^

Slik hue har jeg planer om å kjøpe :) Hva synes du? ^^
veronika

Siv-øyene på Titicaca-sjøen

Dagen i går bringte på enda en spennende opplevelse. Vi reiste nemlig ut til siv-øyene,på Titicacasjøen,  i Puno! På de siv-øyene, så bor det tilsammen ca 2000 personer fordelt på 52 øyer.

Jeg synes det var veldig fascinerende å være på sivøyene. Likevel jeg ikke forsto så mye av hva guiden våres sa, så gikk det som skulle være 3 timer på siv-øyene som en time! Bare det å gå på strå  , og det er vann rett under, var liksom gøy i seg selv :-) Også når det er et så kjent sted, så er det gøy å ha vært der :D

Det meste lager de selv av siv som finnes i nærheten, og litt av sivet spiser de faktisk også!
sivy
Foto: Veronika S.
sivy2

Se hvor fine husene deres blir! Bare av strå og tau :)
sivhus

Noen av båtene er også laget av siv, men de har også vanlige plastbåter med motor.
sivbt


Her sitter de og renser garnet etter dagens fisketur.
sivyfolkrensergarnet


Her har de hentet siv, og skal frakte sivet til en av øyene.
fraktavsiv


damepsivyene


De hadde også noen nymoderne ting der, som solpanel og tv. Og de er helt avhengi av turisme, noe som jeg synes er ganske dumt.

Men ellers synes jeg det er veldig fasinerende å bo på en sivøy :) Og det var veldig fint der!

Varmt som sommeren om dagen, men kaldt som vinteren om natten

Likevel det er sommerferie i Norge, så er jeg og familien min så langt borte, at det er vinter her i Peru! Vi befinner oss nå i Cusco, og her er det enorme forskjeller når det kommer til temperaturen! På dagene i solen kan det komme opp i 27 grader(+- i solen), og 15 grader(+- i skyggen). Så vi kjenner veldig godt forskjell om det er sol eller ikke.
Men om natten blir det enda kaldere igjen! Da kommer det ned i 0 grader! Så vi sover med ullundertøy og pysj utenpå. + 5 tepper oppå oss. (her sover de med tepper istedenfor dyner).
Det kan være ganske kaldt til tiden, og du lurer kanskje på hvorfor jeg reiser til vinter når det er sommer? Nei, det har jeg egentlig ikke svar på, for jeg elsker sommeren! Men jeg elsker også å besøke nye steder, og oppleve nye ting, så det er vel der det ligger! ;) Og så har de ikke så veldig bra vær hjemme i Bergen heller akkurat nå da xD hehe..

Oppe i høyfjellet har det i det siste vært nedi -18 grader om natten(har pappa lest). Og det er 250 barn under 5 år som har dødd pga kulden den siste tiden :(   Stakkars barn og familie og beskjente til de døde! Husene her er ikke akkurat varme for å si det slik heller, og de har jo bare tepper som dyne om natten "/  Stakkars fattige folk. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg bor i Norge, og har nok penger til det jeg trenger!


barn
Foto: Veronika S.
fattigstrk

Nasjonaldagen ble "avlyst"

I dag, den 28. Juli, var det nasjonaldagen til Peru. De pleier ikke å feire den så mye som vi gjør i Norge, men en marsj pleier de vertfall å ha. Siden det var nasjonaldag tenkte vi at vi kunne vertfall gå litt fint :) Vertfall jeg benytter hver anledning jeg kan til å pynte meg :) Etter frokost gikk vi nedover til hovud-plazaen(parken), og der håpte vi på å få se litt på hvordan de feirer nasjonaldagen her i Peru.
Vi kom ned til plazaen, og alt var så............. normalt! Halo? det var tilogmed mindre folk der enn de dagene de har streiket her! Så fant vi ut at nasjonaldagen visst hadde blitt "avlyst" pga svineinfluensa! De ville ikke samle mange folk på et sted, for da var det lettere får å få det.

Overdriver de kanskje litt?

Jeg synes vertfall de overdriver en hel del Er folk så sykt redde for å få svineinfluensa, så hold deg hjemme da vel! Eller ta på deg ett munnbinn! Jo tryggere er det for oss andre xD Har du fått svineinfluensa, så er det vel bare å legge seg inn på et sykehus! Det er nok ikke alle som har råd til det her, men da kan de holde seg vekke fra store folkemengder.

Så hva er problemet? Det er no store folkemengder på markedene, og når de streiker også! Så avlys alt sammen bare pga det er noen få som har blitt alvorlig syk, og kanskje dødd. Det er no flere som dør i trafikken hver dag! Skal vi liksom slutte å kjøre bil av den grunn?
Det skjer også mange skader hjemme, og uansett hva du gjør, du kan noe gå galt! Hvorfor skal vi gå å være redd for alt hele tiden? Ting blir ikke bedre av den grunn.
Jeg synes at alt det styret med svineinfluensa er litt tragisk!

Hva synes du? Overdriver ikke folk litt når det kommer til svineinfluensa?


Bryllup

Den 24. juli var familien min i bryllup til en venn av pappa. Det var det første bryllupet jeg har vært i, og det var veldig koselig :) At det første bryllupet jeg er med på er her i Cusco i Peru, det er ikke værst! :D hehe

Brudeparet! :D
Marco + Ann Cathrin
bryllup1   
Foto: Veronika S.
bryllup2

Bryllupsfesten her i Peru er litt annerledes enn bryllupsfester i Norge(ble jeg fortalt). Her i Peru pleier de ikke å holde så veldig mye taler, slik som vi i Norge er veldig flinke til xD Her danser de heller mer, av mange forskjellige sorter som ikke kan :P Blandt annet var det litt salsa tror jeg :) Jeg skal lære med salsa ! :D vi må bare finne et sted der de har kurs først, her i Peru :D 
Men jeg og Elisa vågde meg utpå dansegulvet på slutten da, når jeg hadde sett litt på hvordan de danser og sånt xD :)
bryllup3

Siden det er så hærlig billig her, så benyttet vi sjansen til å få ordnet oss på håret for 40 kr per pers til bryllupet! :D
Her er jeg og Elisa når vi hadde komt hjem fra bryllupet :)
bryllup4

Machu Picchu

Den 22.juni 09 skulle bli en stor og opplevelsesrik dag for hele familien. For vi skulle nemlig opp på et fjell, på et av verdens mest kjente steder, Machu Picchu! Alle hadde store forventninger, og gledet seg til å se dette stedet, med egne øyne! Tenk at nå skulle vi få se en by som ble laget for mange hundre år siden, av Inkaene, som fortsatt var godt bevart! På 1 dag skulle vi vel klare å se det meste!..... trodde vi.

Jeg hadde sett Machu Picchu på mange bilder før, men når jeg kom opp dit, så er det en helt annen opplevelse! Det er mye flottere, og Machu Picchu er så mye mer enn det du pleier å se fra den "vanlige" vinkelen på bildene! 
Og det fine været gjorde det også bedre. Det var rett og slett fantastisk! Machu Picchu er så mye mer enn en liten by!

Vi fikk guide i 2 timer, og de fortalte oss og guidet oss rundt om i store deler av byen. Og resten av dagen kunne vi gjøre som vi ville. Vi lærte også at selveste Machu Picchu egentlig var navnet på en fjelltopp ovenfor! Og der kunne vi gå opp etterpå hvis vi ville. Vi kunne også gå opp på en annen topp, der prestene hadde bodd. Men det ble ikke noe av noen av delene. Vi tilbringte heller hele dagen nede i byen, som er full av historier!

machupicchu1 
"Machu Picchu"  Foto: Veronika S.

I denne byen bodde det ca 500 mennesker.
machupicchu2


! Etasjene var hovudsaklig der slik at ikke byen skulle rase ned, siden den var bygget så høyt oppå fjellet, og i slike bratte skråninger.
machupicchu3

Alt steinen som de bygget med hadde de funnet oppå fjellet, og hogget til selv.
machupicchu4
Foto: Veronika S.

I 1911 var den en mann som trodde på en legende om "Den tapte by". Han spurte mange folk om de visste noe om denne tapte byen, men ingen visste noe. Men en mann nede i dalen sa at det var noen ruiner oppå fjellet der som Machu Picchu er i dag. Han fikk 1 soles(2 NOK), som var mye den gang! Arkeologer begynte å grave ut disse ruinene, og de fant bare mer og mer!
Og slik var det "Den tapte by" ble funnet :)

machupicchu5
Foto: Veronika S.

Istedenfor å ta bussen ned igjen fra Machu Picchu bestemte vi oss for å gå! Vi gikk ned mange trapper, som er deler av Amazonas-jungelen, og vi brukte 1 time og 15 min. Turen viste seg til å bli en flott tur!

En fin hytte vi satt og tok pause i på veien.
familien
Foto: Veronika S. (å ha selvutløser er alltid kjekt! )

Selfølgelig måtte vi prøve å slenge oss i lianer! :D
liane
Foto: Elisa S.

Her er noen Amazonas-folk som vi møtte på veien.
amazonasfolk
Foto: Veronika S.

amazonas
Foto: Veronika S.Dette var en opplevelse vi jeg aldri ville vært foruten!
Anbefales sterkt å dra til Machu Picchu! :D

Inka-arbeid her i Cusco

Her i Cusco er det utrolig  mye arbeid som Inkaene har lagd for mange 100 år siden, og mesteparten er fortsatt godt bevart i dag :) Vi har vert rundt på mange forskjellige steder, og sett veldig mye!
Inkaene bygde alt av stein, og ting er helt nøyaktig lagd!
Som du ser på bildet under, så er alt helt nøyaktig! Er ikke det litt kult? :) I dag klarer man ikke å få det så nøyaktig en gang. Og på den tiden hadde de ikke redskapene vi hadde i dag heller.
inkaenesarbeid

Deler av dette tempelet er også inkaenes arbeid, men deler av tempelet er bygd opp i nyere tid.
tempel
Foto: Veronika S.

Selv den minste åpning ble fylt igjen på de hellige stedene, og dette er den minste steinen i tempelet.
minstestein

Her er en 12-kantet stein som inkaene har skjært ut. Den er på en mur i en av gatene her i Cusco.
12kantetstein

Vi har også kjørt på guide-tur rundt om til forskjellige steder. På et fjell i Cusco, ligger det en liten by som inkaene lagde. Steinene er både store og små. Under ser du den største steinen de har brukt på 120 tonn! Og denne har de flyttet med hjelp av bare håndkraft!
strstestein2 strstestein


Dette var også et sted der inkaene hadde templer.
avinkaene

Jeg pleier egentlig ikke å være den som synes at historie er så veldig gøy, men dette synes jeg er ganske intresant :)
Det var jo også Inkaene som bygde Machu Picchu, som er et fantastisk sted! Det er litt en av kunst!

Cusco

Nå har vi vært i Cusco i litt mer enn 1 uke, og vi har opplevd kjempemye! Dette er et utrolig fint sted!
Cusco ligger 3800 meter over havet, så om begynnelsen når vi kom hit måtte vi gå kjempesakte for å ikke besvime fordi vi var andpustne xD men nå kan vi gå i normalt tempo :) Så når jeg kommer hjem til Norge kan jeg løpe lengre enn dere :D haha.. Fordi jeg har fått flere røde blodlegemer xD

Det er ganske mange unger på gaten som går rundt med en lama, alpakka eller et lam i bånd. De vil at vi skal ta bilde av de, slik at de kan tjene penger til imorgen også :P vi har vært så snill å tatt bilde av mange av ungene, gjerne flere ganger også :)
pgaten
Foto: Marie A. S.

Elisa synes at den ene lamaen var så kjekk, at hun måtte gi den et kyss! Nydelige blå øyne hadde den også.
elisakysserlama
Foto: Marie A. S.


Her er noen bilder som jeg har tatt av steder i Cusco :)
Dette er et bilde utover byen Cusco.
cusco

En kirke i Cusco, som vi skal være med i et bryllup i kveld :D
kirkeicusco

En Jesus-statue oppå en topp :)
jesusstatuecusco

Midt i byen er husene her veldig fine i forhold til resten av stedene :)
husmidtibyen

Nesten uansett hvor vi går, så er det alltid noen som vil selge oss noe. De sitter rundt på gaten og på steder der turister ofte er.  Men man må bare lære seg å overse dem xD hvis man ikke vil kjøpe noe da, som også kan være ganske greit hvis det er noe du trenger :)
cuscogatemarked


En dag var hele familien på ridetur også! Den varte i ca 2 timer, og på veien så stoppet vi og såg på ting som Inkaene har lagd.
rideturDet er også kjempebillig her, så jeg har kjøpt kjempemye fint :D I dag har jeg og Elisa kjøpt 4 vesker for tilsammen 370 kr :D <3 kommer kanskje bilder av mye av det jeg har kjøpt på slutten av reisen ^^,
Vi 4 jentene har også vært på spa å fått full kroppsmasasje for bare 50 kr per pers! :D det var utrolig deilig, og anbefales til alle!

Et eples historie

img5709

Alle har en historie å fortelle, også dette eple! Dette er et eple som er kjøpt i Norge, men transportert fra Argentina. I Norge ble den kjøpt av en familie som skulle ut å reise. De ville ha noen epler med seg på reisen, sånn til når de ble sultne, for dette var en familie som spiste mye. Eplet ble lagt ned i en pose med mange andre epler, og de hadde det ganske koselig der. Flyet med familien og eplene mellomlandet i Amsterdam i Nederland. Etter hvert forsvant eplene en etter en. Og når de også mellomlandet i Brasil var det bare 4 epler igjen. Eplet hadde mistet mange av vennene sine, og han bare ventet på at han skulle bli spist, slik at han slapp å sørge mer, bare for å få det overstått liksom! For når man blir tatt med i en pose, så visste han, at før eller senere kom han til å bli spist!

Reisen gikk videre for familien, med epleposen, og endelig kom de fram til det landet de skulle være i, Peru! Derfra tok de taxi til Lima, og overnattet der i 2 dager. Men dette stakkars eple var fortsatt ikke spist opp. Deretter gikk turen videre til et flott hus med badebasseng og stor hage, men når de kom dit kjøpte familien så mye forskjellig god frukt på markedet at dette ene stakkars eple som var igjen, ble helt glømt! Det gikk 2 hele dager før familien husket på eplet, og tok det med ut på et fat med mange andre frukter, for å spise litt lunch. Men eplet var ikke så godt som det en gang var, men spist opp ble det, som resten av de andre fruktene. Og slik fikk eplet som det ville, og det ble en lykkelig slutt!

SLUTT! XD

Skrev en dag da vi fant ut vi hadde hatt et eple med oss på en lang tur xD

Campococha!

Nå har vi vært 1 uke på Campococha :) Men nå skal vi videre til Cusco, likevel vi gjerne kunne vært her lengre.. :P :)
Her er litt om stedet :) hihi

 

Campococha ? et flott sommersted i Peru

campococha1

Campococha er et fint sommerhus med basseng utenfor, en egen golfbane og en stor hage. Den har også en høy mur av trær med gjerde som stikker inni, slik at ingen skal kunne komme seg inn uten tillatelse. Med egen hushjelp kan du også få huset vasket, og hjelp til å lage maten, bare ved å betale litt ekstra. Om kvelden blir lysene satt på rundt om i hagen, huset og i bassenget. Dette er et skikkelig sommersted, der det er akkurat slik du tenker at et flott sted i syden kunne være.

campococha2 
campococha3

Campococha ligger i Peru, nær sommerbyen Bujame. Du har gåavstand til Playa Barcelona og Tortoritas, som er en lang strand. Og vil du til en litt større by, for å gå på markedet eller noe, så kan du bare ta buss eller taxi(som er veldig billig forresten) til Mala. Det tar ikke lange tiden å kjøre bort dit.

 

Hushjelpen/de som ordner på stedet er også veldig greie. De har også høns og hund som du kan få besøke om du ønsker ;)


På kvelden satte de også på lys ute og i bassenget og det ble veldig koselig :)
campococha4

Det eneste du kanskje kom til å savne er at de verken har Internett eller kanaler på tv-en. Men det klarer du deg uten, siden det er et så flott sted! ;)
Men har du veldig lyst til å gå på Internett en stund, så kan du alltids gå innom en av de mange Internett-cafeene i Mala.

 

Huset innvendig er greit, men det kunne ha vært finere. Og en dum ting er at hvis det er noe som ryker/blir ødelagt mens du leier huset, så må du betale full sum for det som ble ødelagt. Så hvis f.eks det gamle kjøleskapet ryker, og det ikke er din feil, må du likevel betale for det.

 

Men ellers er dette et utrolig fint sted å være :D og du kan bare slappe helt av når du kommer dit, og nyte det :)

Dager i Peru

 

Kjære lesere, slekt og venner! :)

Denne uken har jeg og familien min vært i et kjempefint hus vi har leid, som heter Campocoha. Vi hadde badebasseng utenfor, og har det kjempefint :) Jeg har ikke fått skrevet i bloggen fordi vi ikke har hatt internett, men her kommer alt på en gang xD skal fortelle litt mer om plassen vi har vært, campococha, i et annet innlegg ;D

img5206


Det ligger et ganske stort marked her i nærheten, og for å komme dit må vi ta taxi eller minibuss. Og du tenker kanskje for deg nå, som hvordan en familie på 7 ser ut i en taxi eller minibuss i Norge. Men du tar nok feil, for her er det annerledes! ;) Her er det slik at vi stiller oss opp med motorveien, og bare venter på at en minibuss skal komme å plukke oss opp, for her går det gamle og skrøpelige minibusser som kjører rundt om kring for å kjøre folk til steder. Og i de minibussene kan man ikke akkurat si at man har god plass! De presser så mange som mulig inn i bussen. Men så er det ganske billig og da, ca 20 NOK for hele familien! For den summen kan du bare kjøre en liten strekning med buss i Norge!

For å komme oss hjem fra markedet tar vi taxi, ca 24 kr for hele familien. En familie på 7 stappet inni en liten 5-seters taxi! 2 sitter baki bagasjerommet og 4 stk er presset sammen på andre rad, og en i forsetet med sjåføren. Her går alt an! ;) Det beste er at når taxien egentlig skulle kjørt inn på andre siden av motorveien, så bare kjører den over til andre kjøreretning, kjører mot kjøreretningen, og så inn der vi skal! XD og dette er en motorvei der de kan kjøre i 100 km/t!


En bil som krysser motorveien xD
img5987

En dag skulle jeg, Arne-Kristian og Pappa gå ca 1 km for å kjøpe oss litt drikke, for vi hadde kjøpt for lite drikke når vi var på markedet før om dagen. Når vi kom fram var alle småbutikkene stengt! Vi spurte en dame om når åpningstidene var, og hun kjente visst de som eide butikken, og banket på, og fikk de til å åpne butikken litt bare for oss! :D så der kjøpte vi da 14 liten med drikke, og de tjente seg en halv dagslønn xD

Når vi skulle gå hjem igjen var det mørkt, og vi alle hadde på oss mørke klær. For å komme oss hjem igjen, måtte vi gå langs motorveien et stykke, og så krysse en 4 felts motorvei uten refleks. Helt normalt her i landet. Er det vi i Norge som er altfor redd for ting, eller er det folk her i Peru som er gale?


img5576

Vi har også vært på et stort marked mange av dagene. Der kan du finne det meste, fra hele slaktede griser og  høner, til klær. Og det er utrolig mye frukt der. Vi kjøper kilo hver gang vi er der, og alt blir spist opp utrolig fort! Vi lever nærmest på frukt, og litt brød og middag da.. Og frukten her er mye bedre enn i Norge! Vi har også lagt avokado-mousse og appelsin og mandarin-juice/smoothie som ble kjempegodt ^^,
img5397

Det er ikke så veldig varmt her, sånn ca bare 18 grader. Men det er jo vinter her akkurat nå og da.. Men vi bader no allikevel! Vi er 1 km fra en strand, med store bølger, og så bader vi i badebassenget i hagen :)

 

Vi har også blitt kjent med 2 små gutter som bodde hos bestemoren(som hadde ansvar fra huset våres) og en jente på 16 år :D De var veldig koselig, og vi fikk øvd oss på spansken våres ^^, 
Jeg følte jeg kunne ganske mye spansk, helt til jeg skulle snakke det med folk som hadde det som morsmål xD men håper jeg blir bedre nå når jeg er her i Peru da :)
img6268

Akkurat nå sitter vi på en «bussplass» og venter på en turbuss vi skal ta i 21 timer til Cusco :)

Bobler i Lima

 Når vi var i Lima(Peru) såg vi kjempemange bobler! Det var i mange forskjellige farger, og det var mange flere enn i Norge! :) Jeg tok bilde av en i hver farge av de jeg såg :D De ser du på bildene under ^^,
Jeg såg også en som var sølvfarget, men den fikk jeg dessverre ikke tatt bilde av.

 

Jeg synes det var utrolig tøfft at de hadde så mange knalle farger :D det var det også på mange hus! Når jeg får meg bil, vil jeg ha en knall farge på bilen min :D

boblerilima


 

Hva synes du om bobler?
Likte du disse boblene, eller liker du mer «vanlige» biler? :)

 

Lima

Jeg vet at nå er 5 om natten hos dere i Norge, men hos meg er den bare 10 på kvelden ;D

I dag har vi gått litt rundt om i Lima. Vi har vært i 2 forskjellige parker, og sett på litt forskjellig :)

Blandt annet såg vi mange som var oppi å flydde hangleading(eller hvordan det skrives)! Det var veldig gøy å se på. Og det var mange! Jeg tror det var slik at folk betalte litt for å bli med å fly oppi de en liten stund, men vi gjorde det ikke, likevel det hadde vært veldig gøy.
hangleading


Vi såg også noen som bølgesurfet langt vekke fra oss. Og mamma trodde det var pingviner xD
Det har jeg utrolig lyst til å prøve når vi kommer tilbake her til Lima om ca 1 måned, for imorgen reiser vi til et hus vi har leid et sted :D det blit deilig å komme vekk fra all eksosen i denne byen! :)
blgesurfing


Vi var også på et sted, men en mur som ble kallt kjærlighetsmuren :) Der var det mange kjærlihetspar som var der, og pappa eller mamma sa at det også var folk som fridde der :) Det var en veldig fin plass der også, med en fin stor statue, som er på bildet under ;)
kjrlighetsmuren

2-retters middag for ca 15 NOK!

I dag gikk vi ut å spiste på en lokal resturang her i Lima(Peru). Der fikk vi god mat som nesten hele familien likte godt:)  Og gjett hvor lite det kostet?! Ca 15 NOK per pers! :D :O er ikke det supert? ^^,


Dette var forretten. Salat og noe som jeg tror var innbakt potet eller lignende :)
mat1lima


Til hovedrett bestilte vi kylling og ris m/salat :) Kjempegodt ^^,
mat1lima2


Det gjelder å finne de rette stedene, for noen steder koster det nesten like mye som her i norge :P hihi ;D

De 2 siste dagene

I de 2 siste dagene har vi overnattet på 2 forskjellige hotell, i 2 forskjellige land :)
Det er ganske stor forsjell på de 2 forskjellige hotellene også.

På flyene er det ganske greit, for vi får mye forskjellig mat og på de fleste flyene kan vi også se film, spille, høre på musikk og sånt også :D så fluyturene kjennes ikke så vi har to veldig lange ut da... Likevel vi har tilbfrakt timesvis der xD

Det første hotellet var i Brasil. Vi strandet der en natt og fikk gratis overnatting + kjempegod mat :D
Det er fordi det flyet vi egentlig skulle ta til Peru den dagen, ikke  gikk eller noe sånt alikavel, så vi måtte ta et fly dagen etterpå. Og da fløy vi Brasil - Colombia - Peru :P Ekstra lang reise, men helt okei :)

Hotellet vi låg på i Brasil(gratis) :D
1brasil 

En liten kaketing som jeg spiste som desert til kveldsmat i Brasil :)
Fyll inni og alt ting ^^ Kjempegod, bare litt mektig ;D
desertbrasil


Hotellet vi har lagt på i Peru i natt.. Litt gammeldags hotell, men greit egentlig xD
Frokosten var ikke så veldig mye å skryte av akkurat da.. Rundstykker med smør og syltetøy..
Og hvis vi ville ha eggerøre, som vi bestilte, måtte vi betale ekstra for det xD
1lima


Vi kunne ikke være på dette hotellet mer enn 1 natt, fordi det var ikke plass til oss, så denne natten skal vi ligge på et annet hotell ^^
Gleder meg til å se hvordan det ser ut :)


Ps: vi har ikke blitt stjelt fra enda :D hihi

Endelig ferdig med pakking før avreise! :D

Nå er jeg endelig ferdig med pakking og alt jeg skulle ordne før jeg reiser til Lillehammer imorgen, og så med fly fra Oslo til Peru den 6.juli :D det er utrolig mye man må ordne før man reiser på ferie i 6 uker! Og siden jeg skal til Peru, er det en del forhåndsregler vi må holde oss til når vi pakker klær og slikt... For det første må vi regne med at bagasjen våres kan bli stjelt, så vi må helst ikke ha med oss de klesplaggene vi er mest redd for å miste. MEN så skal vi i bryllup der nede også, så vi må ha med oss noe fint å gå med, som vi ikke er så redd for å miste! xD og så må helst ikke skjørt,kjoler eller shorts være så veldig korte, for de der nede regner det som at vi kler oss utfordrene -.- Så da får jeg ikke brukt minishorts :( 

Men nå er jeg klar til å reise! Skal bare ta meg et spa-bad først ^^ Med et produkt jeg kjøpte på life for noen dager siden. Juniper Spruce herbal bath ^^ Den skal gjøre huden glatt og fin, og hjelpe mot litt annet, som solbrenthet :)

Så kommer jeg til å legge meg tidlig i dag,. for vi skal kjøre tidlig i morgen. Da kjører vi 8 timer i bil, fra Bergen til Lillehammer.  Jeg er klar for en spennende og opplevelsesrik ferie! :D


FØLG MED PÅ MIN OG MIN FAMILIE`S REISE GJENNOM PERU HER PÅ BLOGGEN! :D
Jeg kommer til å poste litt bilder, og fortelle litt hva vi har gjort og slikt underveis ^^

Til Peru i sommer

I sommer skal jeg og familien min til Peru i 5 uker! :D Jeg gleder meg noe sykt!
Vi skal bland annet besøke da Lima, Machu Picchu og kanskje Amazonas og Arequipa.

I dag tok vi en del av de anbefalte vaksinene; hele 3 sprøyter! Det var litt vondt, og når jeg nettopp hadde blitt ferdig med den siste, så svartet det littegran for meg(besvimte ikke), så jeg måtte legge meg ned litt. Men nå blir jeg for forhåpentligvis ikke syk på reien! :-)

hits