About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Norge

Skiing in Geilo in Norway

This is one of the reasons you should visit Norway in the winter.
Here is a video made by me and a friend for a half year ago. Filmed at Geilo in March.

Galdhøpiggen - 2469 moh

Midt på natten den 28.juli satt jeg meg i bilen med mamma for å kjøre 5 timer til Juvasshytta hvor turen til Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen skulle gå. Det var meldt fint vær og vi var klar! Samme morning tok vi beina fatt sammen med en gruppe med turglade mennesker.

Turen var delt inn i 3 deler; den første ganske rett bortover over en del stein, den andre over en isbre og den tredje delen var siste del opp til toppen. Det var en nydelig tur som jeg vil anbefale alle! Fra Juvasshytta til Galdhøpiggen og ned igjen tok turen totalt 6-7 timer. Det var ikke så hardt som jeg tenkte, og tilogmed små barn ned i 7 år var med på turen, så det er ikke noe å frykte ;)


______________________________________
English: 
Night to the 28 of July me and my mom drove 5 hours to Juvasshytta that is next to Norway's highest mountain, Galdhøpiggen. The weather was nice and we were ready for a long hike! 

The tour was divided into 3 parts; the first part was quite easy, the second part was over a glacier and the third part was the last part we walked on snow to the top. It was a lovely trip that I would recommend everyone! From Juvasshytta to Galdhøpiggen and down again took in total of 6-7 hours. It was not as hard as I thought, and even 7 year olds children were with us, so you have nothing to fear if you want to take the same trip ;)Snøfull kveld i Brumunddal

Jeg står på fortauet og ser opp mot alle snøfnuggene som daler ned mot meg. Det føles som om jeg nesten letter fra bakken.

Det er rundt 10 minusgrader her i Brumunddal nå og snøen har begynt å komme. Kamera har blitt med på en kveldstur og jeg blir enda en gang minnet på hvor befriende og deilig det er å gå rundt der med kamera mens jeg ser hvor mye fint det egentlig er rundt meg. Får ikke fanget hele opplevelsen på kamera, men noen slaks minner får jeg hvertfall.
Søsterbesøk i Oslo

Oslo er en by hvor det skjer mye, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg savner Bergen. Nå i helgen har jeg fått litt av Bergen til Oslo; min gode venn og søster Elisa. Da var det  sightseeing i byen, shopping, musikal, utsikt fra glassheisen til Radisson Blue og mye tull. Uansett hva jeg skriver blir det nesten litt overfladisk, så jeg trenger vel ikke si noe mer enn at jeg det er hærlig å være med henne. Latter, tull, humor og seriøse meninger.To smågale søstre på ett og samme sted. Fantastisk!

Velkommen til Bærum!

Joggeturer i parken, strålende sol og synet av fine hus, båter og privatfly. Velkommen til Bærum / Stabekk !Omvisning på operaen

På operaen i Oslo har de tenkt på ALT! Og da mener jeg alt, tilogmed stoffet på stolene, vinklene på interiøret og hva byggemateriale som gir best lyd.

Frem til høstferien i oktober har jeg et valgfag som heter "Design & Arkitektur". I dette faget skal vi innom flere museer og kikke på ulike typer arkitektur. I dag tok vi turen til operaen i Oslo og fikk omvisning der.

Hele bygget er et kunstverk i seg selv. Se hvordan denne veggen er dekorert!


Jeg har nå gått på do på et prisbelønt toalett.
Jeg gått på operataket før, men nå fikk vi gleden av å gå backstage til syrommet og kulissene. Kanskje det er der min fremtidige jobb er? Operabygget var hvertfall spennende både som arbeidsplass og som bygning!
Voss og Tvindefossen

Helgen er tilbragt på Voss og noen naturbilder har blitt tatt. Norge er et utrolig fint land når vi først får sol.
På det første bildet ser du Tvindefossen, mens de andre bildene er tatt fra Bavallen.Vidden by Night

Å gå over vidden er en av tingene alle bergensere burde gjøre en gang i livet. Fjellene er faktisk en av de tingene Norge er mest kjent for, så det er dumt å ikke ha "prøvd dem ut".

Natt til lørdag gikk jeg over vidden med Det Norske Turlaget ungdom. Det viste seg å være en spennende, mørk og en litt kald opplevelse som jeg er glad for å ha deltatt på. Vi grillet når vi hadde nådd halveis, og jeg kledde på meg 4 lag med klær for å holde varmen. Det er ganske kaldt på vidden når det blåser midt på natten! Det ble lysere og lysere og kl halv 7 var vi nede ved Ulrikken. Frisk luft og turgåing gjorde at jeg nesten ikke kjente meg trøtt heller. Merkelig nok.

Tips: Vil du se naturen; gå turen på dagen. Vil du ha en annerledes turopplevelse; gå over vidden på natten.


Høst i Bergen

Høsten er på god vei her i Bergen. Ser man bort i fra regnet og kulden, er høsten egentlig ganske fin.Våkne til soloppgang

Klokken var 6 og vekkerklokken ringte. Jeg stod opp av sengen som vanlig, selv om jeg egentlig ikke ville stå opp. Alt var glemt da jeg så denne nydelige soloppgangen. The sunrise made my day!Flere enn meg som bare ELSKER soloppganger og solnedganger?

Natt i Bergen

Bergen by nightMed Lille lungeårdsvann, biblioteket og kunstmuseet i forgrunnen og Ulrikken i bakgrunnen.
Lyset kan være med på å lage utrolig kule bilder. Det er bare å holde øynene åpne. På bildet under er det lyset som er kunsten.
Grieghallen


Queen of the BIG cars

Her snakker vi om de STORE bilene.
Du finner dem ved Norsk Vegmuseum like ved Hunderfossen Familiepark, 12 km nord for Lillehammer.Liten? Jeg? Nei, det er bare denne bilen, og hjulet, som er GIGANTISK!
Må også tilføye at lastebilen til dette store hjulet måtte deles i to for å fraktes. Tidligere ble den brukt til gruvearbeid på Kirkenes.


Søsteren min Elisa, kapret den gule lastebilen.


Hva er det man ser der borte? Det får du aldri vite. Husker det ikke selv engang. Kult bilde ble det likevel.


Selv ikke-bil-entusiaster som meg synes dette er gøy. De er store, gamle og kule å ta bilde av.

"Å leke i snøen er litt av en trening"Snøseilebane - Kakao - Skitur - Slalom - Film - Redigering - Trening - Avslapping
Ovenfor ser du noen stikkord for hva jeg har drevet med disse dagene jeg har vært på hyttetur. Det har vært noen deilig dager hvor jeg føler at jeg har fått gjort mye. Jeg har fått jobbet med det jeg skulle samtidig som jeg har fått slappet av. Tror det er bra å ha noen dager på en hytte innimellom.

En av tingene vi gjorde på hytten var å lage snøseilebanen du så på videoen over. Var den ikke kul? :D
Det er søsteren min Elisa som du ser seiler gjennom den, mens jeg filmer.

Jeg klarer aldri å stoppe å kommentere været, så bli vant til det. Været var nemlig FANTASTISK!
En av de fine dagene gikk til slalom og en annen til skitur på langrenn med grilling ute. Kjempekoselig begge deler, bare man har riktig innstilling. På grunn av det fantastiske været og det fine fjelllandskapet måtte jeg selfølgelig også få et bilde av meg sammen med det. Meg med en helt naturlig look i det fri!

Ferie betyr også avslapping. Hva er vel bedre enn en deilig kopp varm kakao etter å ha vært ute i snøen?


Trening
Jeg har også trent hver eneste dag. Har nemlig funnet ut at det er veldig bra trening å bare være ute i snøen og ha det gøy.
- Kondisjonstrening: Ved å løpe rundt i snøen eller stå på ski
- Balansetrening: Når du står i nedoverbakkene. Spesielt hvis du står på en fot.
- Styrketrening: Når man graver en snøhule elns.
- Uttøying: Hvis man faller i spagat, må strekke seg etter spaden elns.
- Intervalltrening: De evige kappløpene om å komme først frem til neste stolpe på ski, før man faller sammen av utmattelse og må få inn litt energi.


Hyttetur er ganske smart!
Borte bra, hjemme best.


Hva har du gjort i vinterferien?

Et halvt år med vinter, og 1/6 med sommer, høst og vår.

Vi befinner oss nå på en høstdag i Bergen/Sotra, midt i Oktober. For 2 år siden på denne tiden trengte vi ikke å drømme om snø en gang, fordi vi visste at den vertfall ikke kom til å komme før desember. Men i dag har vi altså vår første vinterdag. Snøen har fallt som bare det siden i går ettermiddag. Eller skal man si slaps/haggel, siden den holder på å gå litt vekk igjen. Snøen gjør også alle uforberedte(eller de som ikke vil innse det) våte og kalde på føttene,  og gjør slik at bussene kommer 15 min for sent.  Hærlig!

Og slik har det blitt. Istedenfor å ha lang høst og vår, har vi nå begynt å ha en laaang vinter. Helt fra oktober til mai. Og da har man bare et halvt år igjen på de 3 andre årstidene. Det er ikke rart enkelte bergensere synes det er greit med regn og jubler hver gang gradestokken stiger over 15 og det er sol på himmelen. Global oppvarming har gjort sitt preg på verden, og siden alle de andre landene  blir varmere, må man altså ha et sted å plassere alt det kalde; altså i Norge. Fortsett selger de shorts og slikt i butikken(ja, nå i oktober også), men det vi egentlig trenger er varme klær som også fine å bruke. Her får man bare få fram de kreative evnene sine, og ta lag på lag på lag.

Liker man snø og kulde, er Norge et perfekt sted å bo. Isbjørnene kommer vel snart til å flytte hit. Fortsetter det slik frister det mye mer å flytte til utlandet enn å bo i et vinterland.
Hva tenker du om utviklingen som har skjedd i Norge den siste tiden?

Menn i skjørt, meg som spådame og litt av hvert.

Morsomme besteforeldre, menn i skjørt, høyde og fint vær er bare noe av det jeg har opplevd denne uken i Gausdal.

Først og fremst må jeg vise den fine utsikten på en utsiktsplass på vei til Lillehammer fra Bergen. Nydelig ikke sant?


Høydehopp er også en stor idrettsgren som foregår i hagen med hopp laget av vår kjære bestefar.


Når vi hadde vært litt i høyden kunne vi likegodt gå enda høyere opp. Jeg og pappa klatret i høydeparken i Hunderfossen. Her er vi 10 meter over bakken. Vi måtte sikre oss hele tiden, så det var ikke farlig. Pappa ble tilogmed rettet på fordi han ikke sikret seg den første meteren han måtte opp en liten stige! haha.


VI tilbringte hele denne dagen i Hunderfossen familiepark, noe som var utrolig gøy!


Trodde du det kun var i Skottland du kunne få se menn i skjørt? Da må du tro om igjen! Disse mennene tar motet til seg og tar på seg ballerinaskjørt i dramastykket de viser oss.


Til slutt med ikke minst må jeg fortelle dere om min lidenskap for å spå andre sin fremtid gjennom denne magiske kulen. Denne kulen finnes desverre bare i Hunderfossen, så vil du bli spådd må du betale inngangsbillettene for meg.


En kjempegøy uke i Lillehammer/Gausdal er over og vi er vell hjemme igjen. Samtidig som solen endelig fant oss har også jeg og søsteren min funnet ut at våres besteforeldre er de kuleste i verden med morsomme kommentarer og utrykk.

Backpacking i Hordaland
Vi er nå vell hjemme igjen etter en tur på "ett eller annet sted" i Hordaland. Tarjej kjørte mens vi andre satt på. Bilen viste seg senere til å kunne brukes til flere ting, som tørkestativ. Da vi hadde kjørt et stykke var det bare å se ut vinduet for å se om vi så et fint sted vi kunne slå opp telt. Både på kvelden, natten og morningen pøste det ned meg vann. Men utover søndagen begynte det å bli fint. Vi fisket, gikk tur, lagde alle måltiden selv og hadde det kjekt!

Med rosa ullundertøy og pysjamas overlever jentene natten, mens guttene holder seg heller til The Simpsons på pysj-buksen. Når vi våknet om morningen frøs alle sammen og innsiden av teltet var nesten like vått som på utsiden. Puster vi virkelig så mye at det det blir helt doggete? Det var nok litt regnet sin skyld også. Når solen steg fram kunne vi henge alt det våte opp på bilen. Ingen problem! Planen var å tenne et bål også, noe vi ikke fikk til etter mange forsøk både med fyrstikker, lighter og gassbrenner. Så da fikk vi vel bruke stormkjøkkenet denne gangen også, helt til gassen gikk tom. Heldigvis midt i det siste måltidet.

Har dere noen gang tenkt på hvor mye forskjellig mat dere kan lage på et stormkjøkken? Vi lagde både suppe, pannekaker, kokte mais og stekte fisk.

Alt i alt var dette en fin og gøy tur!
Gjør det samme du også. Pakk ned telt, turklær og stormkjøkken og kjør rundt om kring i det du vil, buss,tog, bil eller båt. Se hva naturen har å by på ;)

Snøseilebane for store og små

Hver gang vi er her i Gausdal om vinteren pleier vi å lage en snøhule, men i år ville vi heller lage en snøseilebane!

Her har vi akkurat kommet gjennom. Nå var det bare å utvide hullet litt.


Det tok ikke så veldig lange tiden, og resultatet ble kjempebra! Snøseilebanen ble brukt av folk i alle aldre, både barn, ungdom og voksne.
Hunden vår ville også prøve seilebanen.


Hvis du var litt uheldig kunne det plutselig komme en person ned gjennom taket, men det skjedde ikke så veldig ofte.

Bare tulla. Dette er seilebane nr 2 der vi lagde en stort hull ned til seilebanen.

Liker du også å lage snøhule eller snøseilebane som vi har lagd her?
Man blir aldri for stor til å leke i snøen.

På ski i utmarka

Siden det er mye snø ute, noe som ikke er normalt her på vestlandet, tok vi i dag snarveien i utmarken over til bestemor og bestefar. Altså det er ikke en vei der, men vi står på ski. Istedenfor å ta bil litt mer enn en mil rundt, så stod vi på ski ca 4 km.

Det som er fint med å bo her på Sotra er at vi har så fin natur, og kan stå på ski eller gå på tur ute i utmarken, der det ikke er så mange andre folk. 
 

Tanje,hunden våres, er  alltid en trofast tur-venn. 
Aking på fløyen

En ting du må gjøre nå når det er snø, og hvis du bor i nærheten av Bergen, er å ake på fløyen! Du bare kjøpe akekort og da kan du kjøre opp så mange ganger du vil og ake ned igjen. 

Det er det jeg har gjort i dag sammen med 5 av søskenbarna mine og 2 søskene mine. Vi akte fra klokken i 6 timer! 

Meg og de andre som akte. Det er en som ikke er med på bildet fordi hun dro hjem rett før vi fikk tatt bildet, fordi hun var så kald.

-9 grader ute!

Når jeg var på badet og ordnet meg i dag tildig, kom plutselig mamma ned og sa; "veronika! Det er -9 grader ute!" 
Så da var det bare å finne et nytt antekk for dagen, som var litt varmere. Så i dag har jeg da på meg 3 tights, en topp + en tynn genser, og en sjokk litt lang cardigan! 

Så nå kan vi nok snart stå på skøyter ute på vannet! Håper bare på at det fortsetter å være så kaldt. 
Det er også stor sjans for at vi får en hvit jul i år! :D

Her er noen bilder jeg tok av det kalde været sist vinter.
 


Vinteren kan være veldig fin, og man kan få mange fine fotomotiver. 

Det finnes både negative og positive sider med kulden. De negative er at man fryser veldig lett, men jeg skal prøve å heller kle godt på meg og fokusere på det som er bra.


Håper du også på at det blir en hvit jul i år?

Den vakre høsten i bilder

Nå har jeg vært på Voss i 3 dager, og jeg har tatt noen bilder av det vakre med høsten.
Jeg har også funnet ut at det snart er vinter,for det var litt snø på Voss, og det kanskje faktisk er på tide å legge fra meg sommeren. 

Frosten setter sine spor etter natten

sopp

Vann finnes det også mye av om vinteren. Når solen skinner frem igjen kan små dråper bli som diamanter.
dråperVinteren er også på vei, og på Voss har det allerede begynt å komme snø. 
skitrekktilmånen

hits