About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Jul

DIY: Julekrans på 1-2-3

Lyst å pynte i huset eller på døren med en hjemmelaget grankrans? Det trenger ikke å være så vanskelig. 

1. Gå ut å kutt av noen kvister fra en gran. 

2. Legg to kvister sammen og knyt en knute med en tråd eller ståltråd. Deretter ruller du tråden bortover rundt greinene for å holde dem sammen samtidig som du fyller på med kvister helt til du har en stor nok krans. Avslutt med å sette endene sammen og rull tråden rundt. 

3. Pynt med det du måtte ønske av sløyfer, kongler, snø og glitterspray og lignende. 


#diy #jul #hobby

Jul med utstillingsdukke og nisse uten lue

Nå blir det jul! Og her skal ingen føle seg utenfor! Utstillingsdukken min har blitt pyntet og selv nissen uten lue får stå i hyllen. Vi har mye spesiell julepynt her i huset skal jeg si deg. Hva spesiell julepynt har du i huset?

 

Hva er din mest spesielle juledekorasjon?

I have a Llama in my christmas tree!

Juleforberedelser på skittensøndag

Dagen i dag har gått til juleforberedelser. 4.søndag i advent ble kalt "skittensøndag" fra gammelt av. Det var fordi det var lov å vaske og gjøre juleforberedelser denne søndagen. På alle andre søndager skulle man ikke jobbe i det hele tatt. Hos oss derimot var det bare tilfeldigheter at så mange juleforberedelser ble gjort i dag.

Vi har bakt pepperkaker, pyntet pepperkakehus, pyntet juletreet og satt opp annen julepynt, bakt lefser og kokkustopper hos bestefar, ryddet, støvsugd og hengt opp julelys ute. Småspising av julekaker underveis hører selvfølgelig med. Det har vært en koselig dag, men nå blir det deilig å få litt julesøvn ;)
Hvilken juleforberedelser har du gjort?

Pepperkakebyen

Hvert år må man besøke pepperkakebyen i Bergen. Jeg ble like begeistret over byen i år som alle andre år. Folk er så utrolig flinke til å lage pepperkakehus og diverse andre gjenstander i byen. Den er en stor glede for store og små.Flere av topp-politikerne i Bergen står på skøyter i pepperkakebyen dagen lang.

 

Har du tatt deg turen til pepperkakebyen i år?

Jul rundt Lille Lungegårdsvann


Tall på adventsslysene

Det er første søndag i advent og tid for å tenne det første av de fire lysene, mens vi synger det første verset av en av adventssangene. 1.vers av "Tenn lys" kan du finne her.

I år har vi valgt å ha kubbelys istedenfor lys i lysestake. Da vi tok de fram i dag var det liksom noe som manglet. Tall på lysene! Ellers tror folk at det bare er vanlige lys. Jeg skjærte ut tall på et glinsene papir og festet de på lysene med dobbelsidig teip. En huskeregel til deg hvis du også vil lage tall på lysene dine; tegner du på baksiden av arket, tegn tallene feil vei, for da blir de riktig vei framme. Har gjort den feilen tusenvis av ganger.

Santa Lucia

Lysene senkes og inn kommer en rekke med jenter i hvite frakker og lys i hånden. Det er feiringen av Santa Lucia i Fjell kirke, og de synger "Snart senker natten seg.." selv om klokken er 07.00 på morningen. Men det betyr ikke noe. Det er stemningen og tanken som teller.

Iløpet av den neste timen hører får vi høre mye fin musikk fra koret som synger, som forøvring er personer på min alder og mindre. Derfor er det også flere jeg kjenner som er med. Ekstra gøy er det når man får lussekatter til slutt.

Har du sett Santa Lucia-tog i dag? Eller kanskje du har vært med å synge?

Christmas-songs

Hva er vel koseligere enn julemusikk nå når det nærmer seg jul?
Jeg elsker julemusikk, og nå vil jeg gjerne dele min spilleliste med julemusikk på spotify. Der samler jeg alt fra klassiske julesanger til nye som har kommet ut i år. Selv synes jeg at julemusikk gir meg en spesiell stemning, og man vil bare kose seg, ha det gøy og synge med.

Trykk på linken, og du kommer til en liste med fullt av julemusikk!
Trykk på subscribe for å legge listen til på din egen spotify.

Jul - Veronika's musikkliste med julemusikk!Jul - Veronika's musikkliste med julemusikk!

Hva synes du er så spesielt med julemusikk? Liker du det?

Inspirasjon til julekort

Julekort er alltid koselig å både gi og få. Et kort med noen fine og personlige ord stikker ofte mye dypere enn en gave. Så hvorfor ikke glede de du er glad i med et julekort i år?

Her er litt inspirasjon til julekort. Noen har jeg laget selv, og noen har jeg bare tatt bilde av i butikker.

julekort

Juleforberedelse nr 1: Lage julekort med Tina og Elisa

18 kort tilsammen! Fordelt på tre personer som har brukt dagen på å lage julekort. Jammen har vi hatt det gøy! Meg, Tina og Elisa(søsteren min) har ganske så lik humor og alt ting.

Det er mindre enn to måneder til jul, og tiden går fortere enn vi får tenkt oss om. Er det mange du vil gi julekort til i år, er det lurt å begynne allerede nå. Få med deg noen venner, og vær kreativ sammen. Da blir det mye gøyere!

Et kort med noen personlige ord kan bety mye mer enn hvilken som helst gave. Gled en venn eller flere, og gi ut et koselig julekort som du har laget selv.Følg med på bloggen min imorgen, for da legger jeg ut litt inspirasjon til julekort!

Utkledd til julebukk

Jeg, Elisa og Susann gikk julebukk i dag, og vi hadde utrolig tøffe kostymer synes nå jeg!
Dette var virkelig det gøyeste året vi har gått! Vi sang "Feliz navidad" (med dans og kul avslutning) eller "jeg såg mamma kysse nissen(med kul avlslutning) på husene.

Slik såg vi ut, meg, Elisa og Susann.Telefonen Elisa fikk ti jul passet perfekt til antrekket mitt! Jeg var den kuleste radio-damen i byn! haha! :D
Jeg blir visst aldri for stor til å gå julebukk :) Hva synes du om antrekkene våres?
Har du også gått julebukk i dag?

Appelsin-kalender

Da har jeg fått laget meg en appelsin-kalender! Og den gir fra seg så god julelukt!
I dagene fremover skal jeg ta ut 1 nellik hver dag. Så mange nellik det er igjen da, er så mange dager det er igjen til jul.
Noen av dere husker kanskje at han i skomakergaten hadde en slik kalender også? :)

Hvordan lage en appelsin-kalender

1. Finn deg en appelsin, og ta et bånd rundt den, slik at den har bånd på 4 "sider".
Jeg begynner først å trekke båndet rundt den ene halvdelen, og knyter den sammen, og så trekker jeg den på den andre halvdelen, og så knyter den igjen. Husk å ha en litt bånd igjen til å henge den opp på en spiker eller lignende i vinduet.

2. Så bare tar du hele nelliker(du får kjøpt det i vanlig matbutikk) og presser de inn i appelsinen.
Husk å ta så mange nelliker som det er dager igjen til jul ;)

Lykke til!

Kreativ kveld med 2 gode venner

Dagen/kvelden har jeg tilbrakt med Martha og Hanne, og vi var flinke og kreative kan du tro. Når vi kom hjem til meg, og hadde kjøpt ting til å lage kort av + pepperkakedeig, satt vi i gang på julekort-lagingen! Hanne var utrolig rask og lagde 5  kort på den tiden Martha lagde 3 og jeg lagde 2,5! x) 

Så spiste vi og tenkte det var på tide å begynne å lage pepperkakehus, for det kunne ta en tid. Og det hadde vi rett i! Resten av kvelden lagde og pyntet vi på et pepperkakehus hver som ble ganske kule må jeg si! ;D
Det var en utrolig gøy kveld, med mye latter og kreativitet! Julemusikken og julestemningen var der og.

Her er Martha, meg og Hanne og pepperkake-husene våres :D 
pepperkakehusgirls

Pepperkakehus-pynting!

Jeg, Elisa og Miriam var med på pepperkakehuspynting i dag i Bergen! :D
Gjett om det var kult da! Våres pepperkakehus var ble jo utrolig tøfft, med hjerter og greier!

Elisa, meg og Miriam og pepperkakehuset vi pyntet.
pepperkakehuspynting
 
pepperkakehus2
Mens vi pyntet spiste vi også litt pynt, og drakk litt brus! Nam nam! ;)

Når vi var ferdig fikk vi diplom og pepperkake-medalje.
På medaljen står det: Verdens beste pepperkakeby-bygger. 

pepperkakehusmedalje

Fikk skikkelig julestemning av dette her! Og hvis dere skal i pepperkakebyen i Bergen, noe som dere bare må hvis dere bor i nærheten, så kan dere se etter huset vårt :) hihi.. Bare se etter et hus med hjerte på taket! ;)

Pepperkake-byen i Bergen er kjempestor og skal åpne den 30.november(tror jeg)! Kjempefin pepperkakeby! Ekstra gøy når jeg har vært med å pyntet et hus der! :D Men den ligger vertfall i sentrum, på torgallmenningen, så bare å ta en tur innom!

hits