About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Hobby

CD-kunst på veggen

Forje gang var det kasettene som fikk en gjennomgang da de havnet på en kjole jeg sydde (se her). Nå var det ubrukelige cd-er som stod for tur. De skulle resirkuleres til kunst!

Jeg klippet og knakk cd-ene fra hverandre og hengte de på veggen med dobbelsidig teip. Jeg ble helt fanget av de bitene med skinnende farger som reflekteres av lyset. Jeg elsker ting som skinner. Lampen måtte også få litt pynt! Et hjerte selvfølgelig. 

Fra ubrukelige cd-er til kunst. Resirkulasjon og kreativitet <3


#DIY #interiør #musikk

DIY: Lag din egen lykt

Lysene tennes om kveldene og hva er vel ikke mer koselig enn å tenne et lys du har laget selv? Dette er en superfin søndagsaktivitet som kan gjøres av alle; både store og små. 

Du trenger: 
Naturen/trær
Liten hagesaks
Limpistol 
Et tomt glass
Bånd eller tau til å pynte med til slutt (valgfritt) 
 

Ta deg en tur ut med en liten hagesaks og klipp av litt rette kvister. 
Finn fram et tomt matglass og få vekk embalasjen i varmt vann.
Klipp kvistene som er såpass lange at de stikker litt  over glasset og lim dem rundt glasset med en limpistol. 
Pynt til slutt med et bånd rundt glasset og kvistene.
Tenn på et telys og sett det nedi. Du har nå en hjemmelaget lykt :) 

 
#DIY #hobby #jul

DIY: Matglass med navn

Gamle syltetøyglass kan brukes til så mangt. Etter inspirasjon fra en annen blogger samlet jeg sammen mange tomme glasskrukker og kjøpe utstyret jeg trengte. Gjør som meg å gjør om gamle syltetøyglass til stilige glass til frø og andre råvarer. Kan fint stå framme på disken uten at folk tenker at du har glemt å rydde det vekk. 

Det du trenger er maskeringsteip, tavlemaling, malepensel og kritt. Fås kjøpt på Panduro hobby. 

1. Begynn med å få etikettene på glassene vekk. Kan være veldig vanskelig men det hjelper om du legger dem i varmt vann. Sliter du med å få av limen kan du prøve å ta zalo, grønnsåpe eller vaskepulver til klær på før du skrubber det vekk. Tørk glassene. 

2. Bruk maskeringsteipen til å merke av området du vil skrive på. Mal svart med tavlemaling og la det tørke litt før du maler et nytt strøk. Fint å male lokkene også. 

3. Dra av maskeringsteipen når malingen har tørket litt. La deretter krukkene stå å tørke over natten.

4. Skriv på med kritt og hell de matvarene du ønsker oppi krukkene.

Lykke til! 


#DIY #interiør

DIY: Fra gamle til "nye" sko

Selv så mange ganger søsteren min Elisa har nektet på at hun har kreativitet og evnen til å lage ting tror jeg likevel hun har litt etter sin søster og mor. Helt utifra seg selv har hun nå gjort om noen gamle sko til nye. 

Fra før av hadde hun et par sko hun aldri brukte i grønnfargen under. Hun gikk inn i en skobutikk og fikk kjøpt seg skomaling, og vips så ble skoene som nye. Stolt viste hun de til meg, og stolt viser jeg de videre til dere.

Har du noen gode sko du ikke liker fargen på, kjøp skomaling da vel ;) 

Photoshoot med kasettkjole

Da har jeg redigert ferdig bildene av meg selv i kasettkjolen jeg har laget. Her er de tre beste :) 
Lys og redigering er gjort av meg, mens jeg fikk en skolekamerat til å trykke på utløseren. 

Denne kasettkjolen er et klesprosjekt jeg har gjort utenom skolen. Kjolen er sydd helt fra bunnen av og dekoren er ekte kasetter som jeg sprayet i farger. 
I helgen viste jeg kjolen fram på UKM i Bærum og ble videresendt til fylkesmønstringen for Akershus i Lillestrøm 26-28.april. 

 

Hvilken likte du best? 

Ferdig kasettkjole

Da er jeg endelig ferdig med kasettkjolen min! Nå skal jeg bare få til en photoshoot med kjolen, så er dette prosjektet ferdig. Gleder meg til å vise den fram på UKM i Bærum 9.februar. 

Jeg skiftet farge på kasettene med spraybokser  og brukte sprayglitter fra Panduro oppå. For å feste de til kjolen brukte jeg nål og tråd gjennom hullene. Hele kjolen er sydd helt fra bunnen av, spesielt til mine mål :)

 

Hva synes du om kjolen?

Bursdagskort i Las Vegas-stil

I kveld skal jeg feire en veninne sin 18-årsdag, og temaet er "Las Vegas". Da er det ekstra gøy å lage et bursdagskort som passer til temaet.Hva synes du?

Fra t-skjorte til hjemmelaget veske

Av stoff fra en t-skjorte, papp fra at magasin, en sløyfe jeg hadde liggende og en kjede og lås fra Panduro Hobby, lagde jeg denne oransje konvoluttvesken. Nå har jeg en unik veske som er ulik alle andres. Jeg er kjempefornøyd!

  

Hvem skulle vel tro at denne oransje t-skjorten en dag skulle få et nytt liv som veske?

Takk til Akademiet som har gitt meg oransje t-skjorte to år på rad. De kan alltid brukes til noe. Det er bare fantasien som setter grenser.

 

 
Hva synes du om vesken?

Har du redesignet noe før?

Kjærlighet for Veronika

Kunstkurs, maling med pensler på rispapir fra Japan og selvsentrerte meg som elsker å skrive "Kjærlighet" og "Kjærligheten seirer / Kjærlighet for Veronika".

Jeg hadde skrevet "Kjærlighet" utover et helt ark, og kunne tegnet utenat. Ville skrive noe mer. Det endte med "Kjærlighet for Veronika", "Vennskap" og "Familie". Eller..  Navnebetydningen til Veronika er "Hun som seirer", og siden det siste tegnet er for "Seier", så velger jeg å tolke et slik at det også kan bety "Kjærlighet for Veronika".


Kinategn er morsomme! Ser du at det første tegnet som betyr "Kjærlighet" ligner på en glad person fra Kina?"Kjærlighet" + "Seier" = Kjærlighet for Veronika (siden Veronika betyr hun som seirer). Siden jeg nå har lært dere hvordan disse tegnene ser ut, kan dere skrive "Kjærlighet for Veronika" overalt. Hihi.. Neida.. Joda..


Liker du kinategn?

FØR/ETTER- Fra skjørt til Jumpsuit, og kjole med zebrastriper

Som jeg nevnte tidligere var jeg på en linje som het Fashion Week på festivalen jeg var på. Her kommer før/etter-bildene for det jeg lagde. Flere bilder fra jumpsuiten og kjolen kommer senere. Fikk forhåndsendt disse som ble vist når vi gikk moteshow.


Er utrolig fornøyd med begge klesplaggene. Spesielt elsker jeg den gøyale jumpsuiten med sløyfe på. Ekstra gøy er det at ingen har lik :)

Hva synes du?

Kjole fra Second Hand - FØR/ETTER

Fra gammel bestemorkjole til fin og spesiell maxikjole som kan brukes i nå-tiden. Denne kjolen fant jeg på en bruktbutikk og tenkte "Denne kjolen kunne blitt ganske kul om jeg sydde den om litt.". Synes også en var litt veldig spesiell, menden var veldig billig og da var det ikke sløsing om jeg ikke kom til å bruke den.

Etter å ha sydd den inn på begge sider hele veien ned, klippet av armene, lagd større utringning og gjort stroppene tynnere, ble den til slutt ganske kul. Ganske spesiell, men likevel fin. Resultatet ser du under.Hva synes du?

Hvordan lage eget søtningsmiddel

Verden sitt stadig økende ideal om å være sunnest mulig øker hele tiden. I tillegg er det mange, som f.eks meg, som er opptatt av hvordan ting blir laget og hvor det kommer fra. Ekstra gøy er det når man kan lage noe helt fra bunnen av, og lære hvordan man kan bruke de naturlige ingrediensene man finner i naturen. Nå vil jeg lære dere hvordan dere kan lage deres eget søtningsmiddel, utifra sevjen til et tre. Beste årstid for dette er våren, for det er da det er mest sevje i treet.


Du trenger:
En bjørk eller et lønne-tre
En flaske eller boks som sevjen kan dryppe opp i
Trå til å henge boksen opp i treet med
Kniv som er skarp nok til å skjære i treet


Fremgang:
Finn fram en boks eller flaske og tråd til å henge den opp med. Er det vanskelig å henge boksen opp, kan du bruke en spiker og en hammer til å lage to hull på hver side, til å dra tråden gjennom.

Pek deg ut en lønn eller en bjørk og skjer av litt av en grein. Er det mye sevje i treet vil du etterhvert se at det kommer noen dråper ut fra greinen. Heng opp boksen slik at dråpene som kommer ut av treet faller oppi. La det så stå noen timer, eller over natten før du kommer tilbake. Det er lurt å henge opp flere bokser på forskjellige trær, for da er det større sjans for å få mer sevje.Når du kommer tilbake noen timer/en natt senere, er det mest sannsynlig noen maur eller andre småkryp oppi. Og det er jo ikke akkurat så deilig å spise. Derfor siler du sevjen, som ligner på vann, opp i en kasserolle, som vist på bildet under.


Nå er det på tide å koke massen for å få vekk bakterier og gjøre den litt tykkere. La det dampe og småkoke en god stund. Ikke ha hastverk. Smak på den underveis, og stopp når du måtte ønske det. Når du kjenner at den er søt, kan du bruke den. Omtrent 1/4 av massen vil være igjen når du er ferdig. Jo lengre du lar den dampe, jo tykkere vil den bli. Men det blir også mindre og mindre. Det er nemlig mye vann i sevje.  Det er bare å prøve seg fram.

Stopp når du synes det passer deg. Dette søtningsmiddelet kan du bruke til det du måtte ønske, akkurat som sirup eller sukker. Dette er bare litt mer flytende, og sunnere for den saks skyld.


Er det noe dere lurer på er det bare å spørre :)

Lykke til!

Tips til gaveinnpakning av penger

Istedenfor å gå den vanlige veien, å gi penger i konvolutt, kan det ofte være gøy å gi de på en iitt annerledes måte. Under vil jeg vise deg to forskjellige måter du kan pakke inn pengene på.

Når man gir en konvolutt til en person, vet personen med en gang hva det er. Tar man en boks derimot, blir det litt mer mystisk. Boksen under var egentlig en boks som fulgte med en parfyme, men så har jeg klippet å limt med papir, og festet litt pynt på for å få den mer personlig og fin.  Du kan gjerne skrive litt på den også, som f.eks "Gratulerer med dagen ......". Det finnes flere sider på en boks.

For å gjøre gaven litt ekstra gøyal, kan du legge oppi noen sjokoladehjerter, et bilde eller kanskje du vil lage en muffins med et flagg med noe personen liker? Det er alltid plass til pengene ett eller annet sted i boksen.


En annen gøyal måte å gi penger på er å brette pengene som hjerter og gi de i en smykkeboks. Kjempekoselig og originalt å både få og gi!
Trykk her for å se en video om hvordan brette hjerter av penger.Har du noen flere tips til hvordan man kan gi penger i gave på en gøyal måte, skriv den gjerne i kommentarfeltet under.

Hjemmelagd te

Når jeg var på besøk hos bestemor og bestefar i Lillehammer i sommer ble jeg helt forelsket i å lage hjemmelagd te av peppermynte- og sitronmelisse-blomster som bestemor hadde dyrket. Nå når de kom på besøk til oss, så kan dere gjette hva hun hadde med seg! Tørket peppermynte-blader!

Så nå har jeg drikket hjemmelagd peppermynte-te til frokost. Jeg bare må skaffe meg en slik urte-blomst. Det eneste du trenger å gjøre er å ha peppermynte blader(ferske eller tørkede spiller ingen rolle) og blande det med varmt vann. Hjemmelagd te på 1-2-3.

 

Liker du peppermynte-te?

Hjemmelagde øredobber

Å lage øredobber er gøy! Det er ikke bare perler man kan bruke til øredobber. Man kan også bruke fjør, stoff, gummi-ark ++. På øredeobbene under er det brukt et slaks gummi-ark med glitter, fjær, perler og slik man kan ha gjennom øret. For å binde dette sammen har jeg brukt en tynn ståltråd. Alt er kjøpt på Panduro hobby, men du finner det sikkert i de fleste andre hobbybutikker også.Ble du inspirert til å lage dine egne øredobber nå?

Ansvar for en workshop

I kveld har jeg vært den personer som har hatt ansvar for en workshop med litt over 10 ungdommer fra Frelsesarmeen. Det er ungdomskveld der hver fredag, og jeg stikker innom avogtil og er med på fotball og innebandy-cuppene de har. Men tilbake til saken; jeg ble altså spurt om å ha en workshop. Har aldri holdt en workshop før, men jeg elsker å lage ting, så det skulle no gå fint.

Jeg bestemte meg for at vi skulle lage øredobber og marsipan-konfekt. Måtte ha noe kreativt som også guttene kunne være med på. Når jeg skulle kjøpe perler til øredobber fant jeg ut en ting; det er jo sinsykt dyrt med perler her i Norge! Så jeg var litt rundt på Panduro Hobby i ca 1 time og fant ut om hva annet man kunne lage. Til slutt fant jeg ut at jeg ville lage øredobber av tykke gummi-ark med glitter, noen få perler og fjær! Og det funket kjempebra!

Det har vært en gøy kveld der alle har fått vist litt av sin kreative side. Det ble laget mange fine øredobber og mange kule ting i marsipan.

Her er vi godt i gang med øredobb-laging!


Her var det noen av guttene som hadde lagd to personer (som representerte dem selv) hvor den ene satt oppå en gris.


VIl du også se noen av øredobbene vi lagde? Følg med videre på bloggen, for det kommer snart!


Har du lagd figurer i marsipan eller egne øredobber før?

Strikket et tykt og langt skjerf

3 år senere, og jeg er endelig ferdig med det lange og tykke skjerfet jeg har drømt om å strikke.

Jeg begynte for ca 3 år siden, og hadde det med meg på en reise til Oslo hvor kofferten ble stjelt. Jeg hadde et nøste igjen hjemme og begynte på nytt. Men så uheldig som jeg var, så hadde de sluttet å selge dette nøstet i butikken! Jeg ville ikke akkurat ha strikket forgjeves, så jeg levde i håp om at jeg en dag ville finne et lignende nøste som jeg kunne bruke. 2 år senere, og etter besøk i mange strikkebutikker, fant jeg endelig et nøste som var ganske likt! Så da var det bare å strikke!

Målet mitt var å bli ferdig med skjerfet i år, og det greide jeg! Fornøyd er jeg også :D Nå skal jeg vertfall ikke bli kald når snøfnuggene legger seg over landet.

bloglovin

Bursdagskort til gutter

Det er alltid mye enklere å både kjøpe gave og lage kort til jenter enn til gutter. Ikke vet jeg hvorfor, men til jenter kan man legge på fullt av hjerter og alt mulig forskjellig, og det blir vel litt rart om jeg plutselig lager hjertekort til kompisene mine.

Jeg vet at det kan være vanskelig å vite hvordan man skal lage kort til gutter, så derfor legger jeg ut to guttekort dere kan bli inspirert av.

Dette kortet må man åpne på midten, der med slipset. Jeg fikk inspirasjon til å lage det da jeg søkte på google og fant dette innlegget.


Bilen på dette bildet har jeg kopiert ut fra internett og så limt på.

 

Håper dette satte opp noen tanker i hodet ditt til kort til vil lage til gutter. Bli inspirert, og gjør det selv istedenfor å kjøpe et kort! ;)

Min hodeløse dame

Avogtil kan man bli så klok at hodet sprenger. Det var akkurat det som skjedde med leiredamen min. Hode bare sprakk rett og slett.

Okei da, så sprakk ikke hodet fordi hun var for klok. For en dame i leire har jo ikke hjerne. Dette skjedde når den holdt på å brennes i brenneovnen. Det skjedde også med mamma sin dame, og noen andre ting som var laget i samme leire. Dårlig leire rett og slett(skoleleire). Neste gang kjøper vi heller en leire som er mer beregnet for skulpturer.

Men til tross for at den ikke har hode, så så den ikke sååå værst ut da xD hehe.. Nå skulle jeg bare ha kunne satt nedi en slik ting som jeg kunne hengt smykker på.
Hjemmelagde kort

Da har jeg laget to bursdagskort igjen :) Liker best å lage kort selv til de som har bursdag.

Hva synes du? :)
 

Konfirmasjonskort og tale

Elisa, søsteren min, konfirmere seg i dag! :D
Jeg har nå nettopp blitt ferdig med å lage og skrive på et kort, skrive tale og ordne meg. Så nå er jeg klar. 

Slik ble kortet til Elisa :D Hvis du ser på bildet under, så er det en konvolutt inni kortet. Det er der gaven fra meg ligger inni. Eller egentlig så er det en lapp inni der det står at hun skal være med meg på shopping og velge ut en stor veske som hun vil ha, så kjøper jeg den :) hihi.. Smart sant?


Bursdagskort

Siden jeg skal i bursdagsbesøk til en kompis imorgen, så har jeg nå lagt et bursdagskort i siste liten.
Jeg er veldig flink til å alltid få et lite jentepreg på ting jeg lager, f.eks med hjerter, rosa, blomster osv, men siden det denne gangen var til en gutt, så tenkte jeg at jeg måtte gjøre noe litt annet enn hjerter og slikt. Så da ble det grønt, en bil og firkant og runding som slikt sølvspeil.

Så hva synes du?

Hvordan lage et sår

Jeg og en gruppe venner tenker å lage en skrekkfilm sammen, og i den forbindelse hadde vi vårt først "møte" på lørdag. Da lærte jeg meg hvordan vi kunne lage et sår! :D og nå tenkte jeg å lære det videre til dere. Det er ikke så veldig vanskelig. 
Du trenger:
-Superlim
-Ansiktsmaling
-Pensel og svamp

Fremgang:
1. Legg en litt stor klatt med superlim på huden, der du vil lage deg et "sår". La det tørke.
2. Bruk en skarp kniv til å skjere opp litt av superlimen, som at det blir et "åpent sår". 
3. Mal så såret med å bruke svampen og penselen. Bruk de fargene som er på et sår; lilla, svart, rød, mørkeblå og kanskje litt gult til blåmerker.


Kan hende du ikke får det like bra til første gangen, men øvelse gjør mester! 
Lykke til!

Morsdagskort

Da har jeg nettopp blitt ferdig med morsdagskort til mamma. Jeg har en uvane med å gjøre slikt i siste liten, men kort skal hun få likevel :D 

Gratulerer med morsdagen mamma! 

Hva synes du om kortet?
Hva liker du å gi til mamma-en din?

Min egen designer-paraply av meg selv

Nå har jeg designet ferdig min første paraply med hjerter og sløyfer. Underveis har jeg fått ganske mye lim på fingrene, og måtte lime ting på 2 ganger, men ellers har det gått veldig fint. Jeg er vertfall veldig fornøyd med resultatet.

For å designe denne paraplyen kjøpte jeg en billig og gjennomsiktig paraply fra Nille, og tenkte at dette kommer til å bli en billig paraply som ingen har maken til. Men så billig som jeg trodde ble det ikke alikavel, for bare sløyfe-båndet kostet ca 50 kr. Men det er verdt det, for ingen har maken! :D 


Det jeg har gjort med denne paraplyen er å ta bånd rundt hele nederst. lagt sløyfer og limt de på med superlim, og klippet ut hjerter som jeg limte på. Før superlimen prøvde jeg også 2 andre limer, som ikke funket like bra. Men nå er den vertf Og så var den endelig ferdig!


Hva synes du?

Modell: Elisa. Min kjære lillesøster. 

Har planer om å lage flere også, så følg med ;)

bloglovin

På tide å begynne å lage julekort! :)

I dag har jeg bare vært hjemme og slappet av og gjort litt ting. Blandt annet har jeg og Elisa(lillesøsteren min) lagd rullekake og lagd noen kort! :D

Tenker det er på tide å begynne å lage julekort nå, for det er bare 2 måneder til jul! Tiden går fort...
Her ser du kortene jeg har lagd i dag: 2 julekort og 1 bursdagskort.

julekort

bursdagskort

Jeg har bestemt meg for å gi ut så mange julekort som mulig i år også :D
Det er så gøy å se at folk blir så glade når de får det!


Har du begynt å lage julekort for i år?

Klar for maskeradeball!

Nå har jeg laget meg en maske og er klar for maskeradeball! Men det er bare ett problem... jeg har aldri hørt om at det finnes maskeradeball i Norge før. Hadde det ikke vært kjekt med maskeradeball? :D  
Men en maske er alltid kjekt å ha uansett :) Jeg og resten av kunstkurs-gruppen er vertfall forberedt :) Jeg kan jo også bruke den i en photoshoot en gang! Det kan bli tøfft!

Her er masken jeg har designet på kunstkurs.
maske

Når jeg har den på synes jeg at jeg minner meg selv om en rytter, så skulle egentlig hatt en rustning og en hest også :)
maske2


Vi er ganske få på kunstgruppen. Bare 4 stk. Hun ene ville ikke bli med på bilder i dag, så vi var 3 som tok bilder av hverandre :) hihi
maske3

Har du også lyst å være med på kunstkurs i Fjell Kulturskole? Vi trenger ungdommer til gruppen våres! Så bare søk, så kommer du nok inn! ^^ Det er på Knarrevik om onsdager.  Vi gjør kjempemye gøy! Er det noe du lurer på, som kanskje jeg kan svare på, så bare ta kontakt (smileys@live.no).


Hva synes du om masken min? :D
Tror du det hadde vært kjekt å vært med på et maskeradeball? 
Jeg har vertfall veldig lyst!

Ferdig med mitt selvlagde penal! :D

Ja, da har jeg sydd ferdig penalet mitt!
Da jeg skulle kjøpe meg nytt penal fant jeg ikke et som jeg likte, og som ikke var så altfor dyrt, så da bestemte jeg meg for å lage mitt eget! jeg tegnet i blokken min hvordan jeg ville den skulle se ut, og hvor store delene måtte være.
Så fant jeg et stoff som jeg likte, og et som jeg kunne ha inni, og begynte å skjære ut mønster! Så begynte jeg å sy.
Jeg hadde aldri sydd et penal før, men det skulle vel gå fint. Vertfall når jeg fikk litt hjelp fra mamma også :) Sømmen ble ikke like rett alle plasser, men det får no gå.
Jeg vil si tusen takk til mamma som har hjulpet meg med hvordan jeg skulle sy den :D

Her er da penalet designet av meg! :D
penalavmeg


Hva synes du om det? :D
hits