About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Foto og media

Snøscooter og isbading på shoot

Det er 45 min til solen går ned da vi ankommen stedet. Rekvisitter og utstyr settes opp så raskt vi kan ved hjelp fra 8 mann. Vil vil ha solnedgangen på bildene.

Som fotolærling hos Ricardofoto er jeg med på både det kjedelig og det spennende. Dagliglivet rett og slett. I går gikk veien opp i fjellene og ut på isen ved Mesna islandshestesenter i Ringsaker, Hedmark. Det var vår andre dag med fotografering for Ringsaker kommune, og denne gangen var det isbading og kos rundt bålet i solnedgangen som stod på planen. Ringsaker vil nemlig satse mer på turisme og innflytning ved å vise hva kommunen har å by på, og da er Ricardofoto klar for å ta bilder!

Snøscooteren kjørte oss frem og tilbake fra settet og location var på isen ved en elv. Nydelig sted, men lett å tråkke gjennom isen. Sjefen og en kollega veddet på at jeg kom til å bli våt da jeg er den største klønen på jobb. Det knaket litt i isen da jeg lå på bakken for å ta noen bilder, men gjett hvem som kom tørr hjem igjen! Sjefen derimot ble våt.

På bildet under holder vi på å rigge opp med både fakler, bål, skinn av rein og sau og en eneste lampe som ekstra lys. Dette skal virkelig bli kos!Da vi var ferdig for kvelden var det tid for gruppebilde! 4 fra Ricardofoto, markedssjefen Bjørg, to modeller + en snøscooterkjører og hjelper som tar bildet. Fin opplevelse å få være med på.


Jeg må også dele en video fra forje fotografering for Ringsaker kommune. Da var det action i akebakken og Richard fotograferer mens jeg filmer. Her var det virkelig nære på!
Dere får gi meg en lyd om dere ønsker å høre mer om hva spennende ting vi gjør både i studio og ute på location! :)


Fotoserie: Min bestefar i arbeid

På bildene under ser verdens snilleste mann. Jeg har aldri sett han sint og jeg kan aldri tenke meg at han har gjort noe værre enn å snike seg til å kjøpe godteri til oss barnebarna uten at bestemor fikk vite det. 

Dette er min bestefar. Snart 80 år. Frisk i kroppen og frisk i huet. Fordi han vil og kan jobber han litt ute hver dag. For frisk luft og bevegelse. Takknemlig som han er takker han Gud hver dag for at han fortsatt er så frisk som han er. Kan høre det oftere også. Det er mye mer å si, men det kan jeg spare til senere.

Nå skal jeg vise dere noen bilder fra da jeg en dag tok jeg med meg kamera ut å fulgte bestefar på dagens arbeid. 


Fotolære: Valg av objektiv

For å skjønne meg bedre på hvilken opptikk jeg bør bruke til forskjellige oppdrag har jeg i dag testet ut forskjellige objektiver når jeg fotograferte en kollega og gangen på jobben. Jeg ble selv overrasket over hvor stor forskjell det faktisk var. 

Lurte på om jeg skulle begynne å tilby ansiktsforvanling da jeg så forskjellen på portrettbildene nedenfor. Alle har samme utsnitt og blendertall 5,0. Bare på grunn av forskjellige objektiver blir ansiktsformen helt forskjellig. 50 mm og 200 mm funker bedre på portretter fordi ansiktsformen blir mer normal og bakgrunnen uskarp. Bare på grunn av endring av objektiv ble bakgrunnen så forskjellig. Nå skal jeg jammen meg bruke mer 200 mm på portretter fremover. 

 

Som du ser er døren i forgrunnen med på alle bildene, så utsnittet er det samme. Vil jeg ha en lengst mulig gang er det da best å bruke 14mm eller en annen vidvinkel. Det er også vidvinkel som brukes mest til fotografering i boliger fordi det er lettere å få med seg mye av rommet i tillegg til at større områder blir skarpe. 

 

Oppsummering:
Høy brennvidde (mm-tallet over hvor nærmt du tar bildet) funker best på portretter mens lav brennvidde funker best når du skal få med deg større områder som rom i et hus. Høy brennvidde gir mer uskarp bakgrunn enn lav brennvidde som gjør at det meste blir skarpt. 

Katten som elsker kos

Katten min elsker å kose.. Det ser bare ikke slik ut..
Fotoutstilling på barneskole

En naturfaglig fotoutstilling står nå på Knappskog barneskole og jeg er fotografen. Tanken kom da rektoren spurte meg for ca ett år siden om jeg ikke kunne ha en utstilling på skolen. Siden det er på en skole tenkte jeg da at jeg likegodt kunne knytte den opp til naturfag og lage faktabokser og oppgaver til. Her skal den stå fram til jul før den blir flyttet videre til en annen skole.
Synes det er utrolig kjekt å få ha bildene mine på utstilling! Ekstra kjekt blir det når elevene er så engasjerte og spør om det ene og det andre. De ville tilogmed ha autografen min! Hehe. Søte folk :-)

dw12dt

Mine sider som Mote & Kunst-redaktør

Min tid i Ungdomsmagasinet Frekvens sluttet nå når jeg flyttet til Oslo. Her er den siste utgaven hvor jeg er Mote, Kunst & Design-redaktør. Må absolutt si at jeg likte det. Under kan du lese avisen digitalt. Mote & kunst-sidene er fra side 18-21.

Vil du jobbe frivillig som journalist, fotograf eller grafisk designer  i Ungdomsmagasinet Frekvens i Bergen, send en mail til charlotte.myrbraten@gmail.com. Du får skrive om det som interesserer deg og en god erfaring som er kjekt å ta med videre. Anbefales ;)

Fotograf og skribent på UKM

UKM festivalen er over for i år og jeg er fornøyd med tiden jeg hadde i nettredaksjonen.Jeg skrev totalt 5 artikler til ukm.no og tok nesten 2000 bilder fordelt på 3 forestillinger. Etter hver forestilling så jeg på antallet med bilder og tenkte "Fy søren så glad jeg er for at det ikke er jeg som skal velge ut de beste bildene". Gjennomgang av bildene var det nemlig noen egne folk som skulle ta seg av. Deilig.

Det har vært noen travle dager med 550 talentfulle ungdom og jeg har kost meg masse. Under får du se 5 av bildene jeg tok på den ene forestillingen. Trykk på navnet deres for å se filmer.

AFGCashmere FactoryDans: Hannah, Malin & MaritaSigvald Ulstein


TWINVinner på fotomaraton

"Hei Veronika. I fotomaratonet som du deltok i på lørdag, vant du med bildet du leverte til tema "En illusjon". Du vant også kategorien "Beste bilde totalt". Gratulerer! Premiene er et fotostativ og et gavekort på 5000,- hos Japan Photo XXL [...]"

YEY! :D
Kameragudinnen

I faget bildefordypning på skolen har vi fått i oppgave å ta et selvportrett med inspirasjon fra tidligere uttrykk. Jeg valgte å hente inspirasjon fra Kleopatra og kombinere den med min fotointeresse. Slik ble resultatet!
Skifoto

Publikumsvinner

Amandusfestivalen 2012 er over, og jeg kan med glede fortelle at jeg ble publikumsvinneren i fotokonkurransen med temaet "Fremtiden". Det var 15 utvalgte som fikk ha bildet sitt på utstilling under Amandusfestivalen, og ut ifra det ble det kåret to hovedvinnere: en av juryen og en av publikum. Så det var veldig kjekt! :D

 


Se sakene mine i Ungdomsavisen Frekvens!

"Hva er det du IKKE driver med Veronika?" kommer du kanskje til å tenke nå. Jeg er nemlig assisterende redaktør for Mote, Kunst og Design-seksjonen i Ungdomsavisen Frekvens. Ble det i januar, og har dermed skrevet og tatt bilder til 2 saker i den nye utgaven av Frekvens. Er også webansvarlig i Frekvens, hvis du lurte. Det har jeg vært lenge.

Sakene jeg har skrevet og tatt bilder til er "Streetfashion" og "Motebyen Bergen". Du kan finne Frekvens på diverse kultursteder og skoler i Bergen og omegn. Den er gratis, så det er bare å ta en med deg og lese den der du måtte ønske. Sondre Lerche er på forsiden, så let etter han ;)
Vil du være med som journalist, grafiker, fotograf elns i Ungdomsavisen Frekvens i Bergen?
Send en mail til post@ungfrekvens.no eller spør meg om det er noe du lurer på :)

Fotomanipulasjon: Under huden

Foto & redigering av meg.

Teaservideo: Gassmaske på photoshoot

På skolen har vi hatt et lite prosjekt som heter "3MK in a day". Vi skulle filme det vi gjorde den bestemte dagen, for så å sette det sammen. Jeg skulle ha photoshoot og tenkte å filme det, noe jeg desverre glemte. Derfor måtte jeg improvosere litt. Det endte med at videon ble litt mer reklame for meg selv enn en beskrivelse av hva jeg gjorde. Men det får gå ;)


Se videoen for å få et lite innblikk i photoshooten min med temaet fremtid. Jeg var fotograf denne gangen.

Ferdig magasin

For dere som ikke visste det så går jeg siste året på medier og kommunikasjon på Akademiet vgs. De siste ukene har vi vært delt inn i grupper og laget magasin. Min gruppe skulle lage et magasin om kunst og lidenskap og målgruppenn vår var ungdom mellom 18 og 25 år i Bergen / Hordaland.

Nå er magasinet vårt ferdig og du kan lese det digitalt under. Jeg har virkelig fått smaken for magasin, og det er noe jeg gjerne vil jobbe med i fremtiden. Mine innslag til magasinet var forside og bakside-bildet, redaksjonsbildene, saken og bildene til "Et vandrende kunstverk", bildeserien "Kunstdronning", reklamen for H&M (som forøvrig ikke er ekte). Det er flere ting i magasinet som vi ser nå i etterkant at kunne blitt forbedret, men slik er det nå.


Foto: Elg

Jeg har vært så heldig å møte på en elg. Heldigvis hadde jeg kamera tilgjengelig. Det er utrolig gøy å møte på slike dyr. De er vanligvis veldig redd, men denne så litt på oss og var nysgjerrig før den jogget videre.


Har du sett en elg før?
Hva synes du om bildene?

Foto ved hjelp av triks

Det eneste som er redigert på disse bildene i etterkant er fargene og kontrastene. "Stripene" i bildene er slik på originalbildet også. Det har jeg fått til ved hjelp av triks ved fotografering. Fotografering er ikke bare å trykke på avløseren. Disse triksene forklarer jeg over hvert bilde.


Zoom ut med lang lukkertid
For å få til en slik effekt på bildene dine må du bruke litt lang lukkertid, men pass på at den ikke blir altfor lang.  Jeg valgte å sette lukkertiden til 1/10 sek. Zoom inn på motivet du vil ta bilde av, før du trykker på utløseren og zoomer ut samtidig som bildet blir tatt. Da får du en slik effekt som dette.
Panning
En slik effekt kan være fint for å understreke at noe er i bevegelse. Sett lukkertiden til middels lavt (Jeg satte den til 1/20 sek). Når en elementet(f.eks bilen) du vil ta bilde av kommer forbi, trykker du på utløseren og beveger kamera i takt med elementet. Det er ikke alltid man er like heldig eller klarer å holde kamera riktig, men øvelse gjør mester.
Hva synes du om bildene og tipsene?

Foto: Kirsebær-blomster

Look at this beautiful flower on the Cherry Blossom Tree!Bilder og opplevelse fra rockekonsert

Band etter band spillte på scenen, det ene mer skrikende enn det andre. Metal er ikke akkurat den musikksjangeren jeg hører mest på, men følte likevel at det var noe i det. Jeg er en person med en ganske allsidig musikksmak, likevel jeg liker best såkallt "klisjemusikk". Grunnen til at jeg var på denne konserten var at jeg representerte ungdomsbedriften min, og skulle filme, ta bilder og intervjue to av bandene.

Selv om det ikke var helt min musikksmak, var de egentlig ganske flinke. Jeg så også godt hvordan de fikk publikum med seg. I seg selv var det også ganske interessant å være på en rockekonsert med lokale band. Her fikk man faktisk muligheten til å møte personene i bandene og snakke med de. Ikke nok med det; det var mange typer mennesker der også, hvor alle delte en og samme interesse, rock/metal/diverse forskjellige musikkarter.

Av en eller annen grunn følte jeg meg på en måte litt hjemme. Det var nemlig så mange merkelig folk der. Folk med knall rosa hår, kjoler som kunne vært med i manga-serier, folk som ristet løs håret til skrikende musikk, og folk var rett og slett slik de ville. Det var såkalte normale mennesker der også. Følte også at folk var åpen for å bli kjent med deg. Iløpet av kvelden var det ukjente folk som vinket, smilte, gav komplemanger og snakket med meg. Som om vi alle kjente hverandre.

Under får du se noen av bildene jeg tok iløpet av kvelden.

Glider Collider
Shattered Society


Har du vært på en lokal konsert som dette før? Fortell din opplevelse.

Adbuster - Kjente logoer i dårlig lys

I dag har vi holdt på å med å lage adbuster på skolen. Det betyr å endre på logoer for å sette de i et annet lys. Jeg lagde tre stykk. Hva synes du?

 

Annerledes vri på fotografering i solnedgangen

Som jeg sikkert ha sagt tusen millioner ganger, så elsker jeg solnedganger. Jeg kan sitte der og se på den i en evighet. Det har også blitt tatt ganske mange bilder av den opp gjennom tidene.

Men i går kveld tok jeg en liten vri når jeg fotograferte i solnedgangen.

På dette bildet ville jeg ha fjæren i fokus, og solnedgangen iskarp i bakgrunnen. Siden det var så mørkt prøvde jeg å bruke blits, for å se hvordan det ble. Og det ble overraskende fint i dette tilfellte.
Kort info om bildet: blits, ISO 100, Blender 5.6 , lang lukkertid, stativ og kamera liggende på bakken.Her tok jeg bildet på skrå og gjennom et gjerde. Med høyt blendertall fikk jeg både gjerdet og solnedgangen til å bli skarp.


Og til slutt et abstrakt kunstfotografi. Ser du hva det er bilde av?


Helt til slutt vil jeg bare vise dere den nydelige solnedgangen uten vri.Hva synes du om bildene? Tar gjerne imot konstruktiv kritikk.

Arbeidsuken på Radio Sotra

Forje uke hadde vi arbeidsuke, og da jobbet jeg, Sara og Christine på Radio Sotra, noe som viste seg å bli gøyere enn vi hadde forventet!
Jeg kjente egentlig ikke Sara og Christine så veldig godt fra før av, men de ble jeg kjent med fort. De var to litt gale jenter med mye humor, litt gal slik som meg. Så vi hadde det utrolig gøy!

Det vi har gjort er å intervjuet barn og voksne i 2 barnehager, vært med å tatt det opp når de 2 samme barnehagene synger på Sartor Senter, satt opp utstyr(til oss selv når vi sang og til barnehagene), prøvd å fått tak i flere kontakter(noe vi har lykkes med), tullet med Rolf,spillt inn reklame, møtt ordførerne i Sund og Fjell og intervjuet hverandre.

Vi har hatt det utrolig gøy! Og den siste dagen bestemte vi oss for å gi en liten gave til Rolf(som jobber på Radio Sotra).
Så da gav vi han dette bildet oss + en lipgloss.
gavetilrolf
Grunnen til at vi gav han er lipgloss er at han hele tiden tullet med at vi måtte ha på oss lipgloss uansett hvor vi skulle.
Og vi skrev Akademiet-babesene(skrivefeil) fordi han kallte tulleopptakene våres for det. Husker at Rolf sa "Dere kommer til å huske denne uken, fordi dette var den ene uken da dere var populær", så da tok vi igjen med å skrive det til han på gaven våres :) hihi.. Han er en skikkelig tullebukk selv, så han tåler det.

Kan hende vi får litt forskjellige jobber i fremtiden også, som nå i går(da vi intervjuet ordførerne).
Tusen takk for en kjempegøy uke Sara, Christine og Rolf!
Radio Sotra! <3

Har du jobbet på Radio før? Hva er din erfaring av det? Synes du det var gøy?
hits