About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

30 Day Photo Challenge

30 day photography challenge - Finished

Da var jeg ferdig med "30 day photography challenge". Kamera har vært med meg nesten overalt jeg har vært og jeg har fått brukt det masse. Hjernen ble også flittig brukt da jeg mange av dagene planlagte hvilken bilder jeg skulle ta til de forskjellige temaene. Føler jeg har fått utviklet meg selv litt til å tenke bilder utifra tema og latt kreativiteten løpe litt. Det er ikke alle dagene som har vært like lette og det er selvfølgelig flere bilder jeg tenker jeg kunne gjort bedre. Noen av bildene er jeg veldig fornøyd med derimot.  Alt i alt synes jeg det har vært veldig gøy! 

Vil du se alle innleggene med hvilken bilder jeg tok? Trykk her for å komme til kategorien "30 day photo challenge"

Her er en rask oversikt over bildene jeg tok. 

Day 30: More than one

Her har 3 skjønne jenter stått modell for meg; Inga Lien, Sigrid Jovall og Line Helen Johansen. Øving på gruppefotografering trenger jeg. Ikke alltid like lett å finne kreative løsninger i studio men dette bildet likte jeg veldig godt!Day 29: Food

Hjemmelagd tomat og paprika-suppe med løk og purre. Nam nam! 
Day 28: Light
Day 27: Dark

We all have our dark sides. 

Frisør: Tove Kjendlie
Modell: Stina Bakken Day 26: Childhood memory

Da jeg var liten likte jeg veldig godt bamser. Så godt at de fikk sove på puten om natten mens jeg sov nedenfor. Jeg hadde i hovedsak 8 bamser som jeg hadde bursdagsdato på, som fikk bli med på tur i dukkevognen og som rulerte på å bli med på ferie. Et koselig og morsomt barndomsminne.

Bamsen og dukkevognen på bildet derimot er fra Ricardofoto (her jeg er lærling) siden jeg ikke har bamsene mine med på hybel. Greit å ha litt forskjellig til barnefotografering. 
Day 25: Eyes

Øyne er nydelig. Jeg hadde verdens kuleste lyssettingside i hodet mitt, som ikke helt funket. Får heller prøve igjen en annen gang. Synes likevel dette bildet ble ganske kult da hun ser mot lyset og vi nesten kan se at hun venter og drømmer om noe bedre. 


Modell: Tone Sørli Fillipsveen

 

Day 24: Something green

Ikke lett å finne så mye grønt ute på denne årstiden. I kjøleskapet derimot har jeg litt mer grønt. Jeg elsker frukt og grønnsaker. Day 23: An animal

Siden jeg ikke har dyr selv lånte jeg med meg hunden til han jeg leier hos. Fikk ikke den til å lye for å si det slik, så halsbåndet måtte jeg bare ha på og heller photoshoppe vekk i etterkant. 
Day 22: Far away

Når man tenker over det er det litt rart at vi kan kjenne varme og se solen så godt som vi gjør når den er ca 15 millioner mil fra jorden. Det er langt vekke det!

Jeg er tilbake i Brumunddal, så bildet er tatt oppe på Furnes hvis noen er lokalkjente ;) 
Day 21: Close up

Hadde tre koselige jenter i studio i dag for å øve meg mer på gruppefotograferig, og Sigrid som du ser bilde av under var en av dem. Gruppebildene får dere se senere :) Her er dagens close up. Day 20: Something big

Burj Khalifa; verdens høyeste bygning. I sentrum av Dubai.  
Day 19: Something small

Så lite, men samtidig så stort. 

Day 18: Sunflare

Selv en vissen blomst kan solen gjøre fin
Day 17: Black and white

You're in my mind, in my dreams and on my lips. I love you.

Day 16: Faceless portrait

Dette satt jeg lenge å tenkte på. Hvor mye kan man egen fortelle om en person uten å vise ansiktet? Kjæresten min hadde svaret og surret skjærfet sitt rundt hodet. Bildet ble tatt da vi senere på dagen var med på ørkensafari. Location var perfekt og selv uten et synlig ansikt ble det en bilde som sa noe. 


Day 15: Long Exposure

Lang lukkertid er noe jeg synes det er gøy å eksperimentere med. Og på kveldstid kan man få  mange fine bilder når man har på lang lukkertid og setter kamera helt i ro på et stativ eller på murer og lignende. Vann som rører seg blir mer silkeakti og bilene forsvinner mens lysene blir igjen. Bildene under er enda en gang tatt i Dubai. 
Day 14: BokehDay 13: Framing

Egentlig ganske kjekt å gå rundt å tenke på å naturlige innramminger når gikk rundt på Zoo. Etter mye fram og tilbake på hva bilde jeg likte best valgte jeg da dette bildet av to ulver. Day 12: Outside

Dubai har en helt annen infrastruktur enn Norge. Selv om det er 3-4 feltsveier gjennom hele sentrum blir det likevel køer. Det sier litt om hvor mange som bor der og hvor mange biler det er. Day 11: Someone you love

Valget om hvem jeg skulle ta bilde av i dag var ikke vanskelig. Her er kjæresten min Daniel <3
Day 10: A bad habit

Å ta bilde av en dårlig vane uten at det blir for drøyt er ikke lett. Kan ikke akkurat si at jeg føler for å pøse på med bilder av at noen klør seg i baken og plukker seg i nesen. Å røyke ble for klisje.

Så kom jeg på en ting; den dårlige vanen med å dra seg i sengen til langt ut på dagen! Kjæresten min Daniel var et helt naturlig fotomotiv der. Selv om vi egentlig hadde stått opp for noen timer siden, så var det bare legge seg i sengen igjen. Dette var den beste modelljobben han hadde fått fra meg. 
Day 9: Something yellow

Bildet til "Something yellow" ble tatt av te-reklame fra Lipton. Både på arabisk og engelsk; slik det er her i Dubai. Ved hjelp av blitzen på kamera og lysene rundt fikk jeg også lyst opp bilen i forgrunnen mens den ventet på grønt lys. 
 Day 8: From a low angle

Dagens bilde som skulle bli tatt fra en lav vinkel er tatt inne på verdens største kjøpesentert, i akvariet på Dubai Mall. Mens vi gikk inn i en glasstunell fikk vi blandt annet sett haier og manger spennende fisker svømme en halv meter ifra oss. Da kan du tro jeg sa "WOW" mange ganger og knipset i vei! 

Bildet "From a low angle" er av en tigerhai.
Day 7: Silhoette

Bildene fra dag til dag kommer desverre litt senere nå denne uken fordi jeg er i Dubai på reise. Tar bildene hver dag, men har ikke fått tid til å ta dem inn på dataen. Her har dere silhuettbildet mitt fra Dubai. 

Day 6: Something old

I litt hu og hast etter pakking til ferietur med kjæresten fikk jeg samlet sammen en gammel koffert og en skinnsekk. 

Det som er litt spesielt med denne kofferten er at den var bestefar sin. Den har vært gjennom ganske så mye da den har blitt fraktet fram og tilbake over atlanteren og til sør-amerika. Nå står den til pynt på rommet mitt med litt vesker og sko i.

Skinnsekken derimot er fra da mamma drev med skinnimport fra sør-amerika for rundt 20 år siden. Det er noe spesielt med å ha slike gamle ting. Men nå reiser jeg på en nymoderne ferie til "jeg-vet-ikke-hvor"! 

 

Day 5: From a high angle

Etter lange dager er det deilig med litt kakao som kveldskos. Pynter man litt på den er den også fin som fotomotiv. 

Trykk her for å se flere bilder fra min "30 Day Photo Challenge".#kveldskos #kakao #photochalenge #foto #drikke

Day 4: Clouds

Jeg likte ikke skyene ute så lagde mine egne. Let it rain! Bare tulla. Savner ikke bergensværet. 
Hva synes du om bildet mitt til temaet "Clouds"?

Day 3: What you wore today

Day 2: Self-portrait

Det er vanskeligg å definere hvem jeg er på bare ett bilde, men man kan hverttfall prøve å trekke fram noen  typiske sider ved seg selv. Selv om jeg ikke er helt fornøyd fotografisk sett følte jeg at jeg fikk dratt fram litt av den "typiske Veronika", så slik ble da dagens bilde :) #selvportrett #photochallenge #utfordring 

Day 1: Something blue

Som første dag i fotoutfordringen var temaet "Something blue" og selv etter en dag på antikkmarked var jeg ikke fornøyd med de blå bildene jeg hadde. Dermed ble det en omgang med sminke og en liten photoshoot på meg og Marit


Kamera og objektiv: Canon 60D + Canon 50 mm f/1.8 + Selvutløser
Blitz: Canon Speedlight 580EX II + Aurora Firefly softbox + triggere fra Phottix. Ca 1/5 meter ifra.
Innstillinger:  Blender f/8.0 + Lukker 0,5 + ISO 100


Innstillinger:  Blender f/6.3 + Lukker 2.0 + ISO 100

30 day photography challenge

30 dager frem i tid skal jeg nå ta ett nytt bilde til et tema hver dag. Både for å bli mer kreativ, for å utfordre meg selv litt og for at jeg skal bruke kamera mitt mer i hverdagen. Tror dette kan bli en gøy utfordring! :) Ønsk meg lykke til! 
hits