About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Retusj av virkeligheten

Da jeg så bildet under på facebook tenkte jeg med en gang på hvor mye vi faktisk jukser med utseende vårt. Og jeg liker det. Jeg liker sminke, klær og foto. Det jeg nå vil diskutere og forklare er hvorfor alle er så for sminke, men så imot retusjering av mennesker. 

Jeg synes det går greit å retusjere bilder av mennesker om de synes det er ok, og nå skal du få vite hvorfor.

Vi "jukser" så mye med utseende fra før av at det faktisk har blitt sannheten. Eller hva er egentlig sannheten? Med etter uten sminke? Med klær som får deg til å se tykk eller tynn ut? Fra hva vinkel, med hva objektiv og med hva lyssetting? Om morningen da du både er lengre og tynnere eller rett etter et stort måltid? Når du er veltrent eller ute av trening? Jeg kan få magen min til å se både gravid og veltrent ut. Nå kan du bare lure på hva som egentlig er sannheten. Sannheten er at vi i stor grad kan forme oss slik vi vil. 

Derfor synes jeg det er greit at det går an å gjøre det samme i photoshop som det vi kunne gjort med en person før bildene. 

Alle ser forskjellig, så etter min mening er både alt og ingenting sannheten. Spørs øyet som ser. 
4 kommentarer

victoria skøtt dahl

11.01.2014 kl.16:01

Sannheten er vel når man er helt naturlig? :)

Veldig bra innlegg, og veldig bra skrevet!

Helt sykt det bilde, kjenner ikke personen igjen! Utrolig hva redigering eller sminke kan gjøre! :)

maritaextensions

11.01.2014 kl.16:32

Det der er bare helt insane... Men er enig med deg, synes redigering og å sminke seg er så å si det samme. Vi blir jo "annerledes" med mye sminke også. Synes jenta ovenfor var fin som hun var også jeg da :)

Veronika

11.01.2014 kl.16:42

victoria skøtt dahl: Det er da jeg tenker hva som er helt naturlig. hehe.. Man ser jo forskjellig ut med forskjellige poseringer også. Ikke minst holdning i ryggen og utrykket i fjeset.

Veronika

11.01.2014 kl.16:51

maritaextensions: Er enig med deg der; hun var fin uten sminke også, men på en helt annen måte enn med full sminke :) To forskjellige personer liksom. To sannheter siden det fortsatt er samme jente.

Skriv en ny kommentar

hits