About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Livet på folkehøyskole: Sosialt

Dette innlegget er i hovedsak til dere som tenker å søke på folkehøyskole. Her får dere et ærlig innblikk i hvordan livet  er på Holtekilen Folkehøyskole når det gjelder det sosiale livet. 

 
Hvis du har lyst til å gå på folkehøyskole men misliker tanker på at du må være med folk absolutt hele tiden, kan jeg forsikre deg med at du også får litt privatliv. Når du føler for å være litt alene kan du enten ta deg en tur eller gå på rommet ditt. Det er mange som henger på rommet sitt etter skolen for å enten sove eller få litt alenetid, så du trenger ikke føle deg dum av den grunn. Folkehøyskole blir så sosialt som du selv vil ha det.

Men tanke på at du mest sannsynlig bor på skolen når du går på folkehøyskole er det ganske mange du kan snakke med når du føler for å være sosial. Du må bare ta det steget å banke på naboens dør, sende en melding eller gå ned på fellesarealet. Du må ikke være flau for banke på døren til en av de andre på skolen, for de fleste er veldig glade for å få besøk og er helt enig i at vi skulle vært med sosial og funnet på ting sammen. 

Folkehøyskolen har også et lite sosialt problem. Enkelte liker nemlig veldig godt å klage. Først klager enkelte på at det er så lite å finne på. Når vi setter i gang noe vil de ikke bli med på det heller. HALLO?! Hva vil du da? Det kan jo selvfølgelig skape negativ stemning, men det må man nesten bare heve seg over.  Vi har også obligatoriske kvelder vi må være på skolen for å gjøre gøye ting med de andre, som f.eks filmkveld, maskeradeball, kjendisparty og diverse. Sykt gøy i grunn! Men enkelte klager selvfølgelig på dette også, spesielt på at de MÅ være der for å ikke få fravær. 

Alle kan snakke med alle. Selvfølgelig er det noen som liker å holde seg til dem de har blitt best kjent med, men sånn generelt sett kan du gå bort å snakke med dem du vil uten at folk ser rart på deg. Det er ikke slike klynger som på videregående. Folk har dem de pleier å snakke mest med, men slik blir det jo alltid uansett. 
 

Dette bildet er fra bli-kjent-leiren på Hovden i begynnelsen av året. En utrolig kjekk og sosial uke!

 

Stikkord:

2 kommentarer

Thyra

10.02.2013 kl.22:26

Høres jo bra ut fra det jeg har hørt i hvert fall! Bra at noen skriver om det. Skal på folkehøyskole til hørsten. Jeg gleder meg!

Veronika

11.02.2013 kl.08:48

Thyra: Så bra det ikke høres gale ut! hehe..Lykke til på FHS, det blir sikkert kjempegøy :D

Skriv en ny kommentar

hits