About me

Age: 23 years old
From: Bergen, Norway
Interests: Photography, healthy lifestyle, travelling
Work: Photographer

+ Read more...
+ Add me as a friend on blogg.no

Contact me

E-mail: veas_93@hotmail.com

Livet på folkehøyskole: Mat

Dette innlegget er i hovedsak til dere som tenker å søke på folkehøyskole. Her får dere et ærlig innblikk i hvordan livet  er på Holtekilen Folkehøyskole når det gjelder mat. 

For enkelte kan det være en stor nedtur å komme på folkehøyskole rett og slett på grunn av maten. Ikke fordi den smaker så veldig mye annerledes enn normal mat, men fordi man ikke kan velge mat selv. Det er ikke så store rom for å være kresen for å si det sånn. Spis det du får, sult eller kjøp mat selv. 

Til frokost, lunch og kvelds får vi skiver, knekkebrød, havegryn og corn flakes. Som normalt i norske hjem. Pålegget varierer men vi har alltid syltetøy, ost, kjøttpålegg, tomat og agurk. Avogtil er vi heldige å får

makrell i tomat, nugatti,egg, et eller annet kyllingpålegg og diverse. Hver onsdag er vi også heldige og får suppe til lunch; en suppe som nesten alltid smaker det samme, uansett om det er blomkålsuppe eller potetsuppe. Ganske god.

Middagen er vel det flest klagde på i begynnelsen av året. Men etter at vi tok det opp i elevrådet har vi begynt å fått bedre mat. Vi får fisk 2 ganger i uken og etter min mening er de utrolig flink til å tilberede den slik at det ikke smaker fisk. Ellers er middagene ganske greie og smaker helt normalt. Men bare for å gjøre det klart; vi får ikke indrefile, hummer og slike eksklusive saker. Taco får vi heller ikke så ofte, og det er ikke forskjell på helgemiddager og hverdagsmiddager. På fredager får vi forresten rester + en ekstra rett. Dette klager enkelte ekstremt mye på, for de mener rester er dårlig mat, men sannheten er at den smaker nesten helt likt. 

Matbudsjettet til skolen er 50 kr per elev daglig i likhet med de fleste andre folkehøyskoler. Rett og slett fordi du skal få billigst mulig skolegang. 

Skal du på folkehøyskole er det greit å like litt mer enn bare pølse og spagetti. Du får nemlig ikke velge middagen selv. Er det en dag du absolutt ikke vil ha maten du får tildelt går det alltid an å lage sin egen mat på elevkjøkkenet som har både stekeovn, stekepanner, mikro og kjøleskap. 
 

Stikkord:

7 kommentarer

Irene Svartdalsmo

06.01.2013 kl.19:23

husker godt middagene og måltidene på folkehøgskolen jeg gikk på....jeg gikk på toppen fhs, som er i mosjøen....frokost og lunsj var jo samme opplegget som du beskriver: knekkebrød, vanlig brød, og det sedvanlige pålegget. Av og til kunne de servere rester av gårsdagens middag til lunsj, hvis de hadde nok igjen. Ofte variering mellom litt varm og litt kald mat (stekte potetbåter til lunsj, namnam)....annenhver lørdag serverte de faktisk risengrynsgrøt, og lasagne eller pizza de andre lørdagene...mens fast takst på søndag var dessert etter middagen ....Men joda, var nok samme prinsippet som du skreiv: enten lik det du får, sult eller kjøp selv...

Veronika

06.01.2013 kl.20:01

GypsyRose: Greit å vite at det var ganske likt der du gikk også. Vi får også dessert hver søndag, så det er koselig :D

Karianne

06.01.2013 kl.20:03

Høres ut som det er til å leve med. Ikke mange utskeielser akkurat, men helt akseptabelt ;-)

Irene Svartdalsmo

06.01.2013 kl.22:44

egentlig ble dessertene noe jeg levde og åndet for.... :-p Søndag kunne liksom ikke komme fort nok, dessertene var så god :-D Og beste av alt, når vi fikk hjemmelaga sjokoladepudding, så var det jeg som fikk mest, fordi de andre var sær på det og ikke likte det no særlig >< Weee, more for me ;o)

Andrea

07.01.2013 kl.15:05

Elsker bloggen din, Fortsett med dette :)

Victoria

07.01.2013 kl.19:45

Hvordan er tilbudet for de som feks er glutenallergikere, laktoseintolerante, veganere, vegetarianere osv? er det tilrettelagt for dem?

Veronika

07.01.2013 kl.22:38

Victoria: Hvis du sier ifra når du søker så får du egen mat ;) F.eks har vi en som har melkeallergi og en som er vegetarianer og de får egen mat.

Skriv en ny kommentar

hits